EIZO монитори за видеонаблюдение и мониторинг

EIZO монитори за видеонаблюдение и мониторинг

EIZO монитори FDF2382WT-A-BK и FDF2182WT-BK

Мониторите от серия DuraVision на японския производител EIZO се отличават с високо качество на визуализираните изображения. Освен това и със здрава, устойчиво проектирана повърхност на екрана. Независимо от това дали ще бъдат използвани за видеонаблюдение, навигация или пък приложение в индустриалния сектор – те са създадени да функционират надеждно и с прецизна точност, благодарение на своята здравина и заложена гъвкавост.

Моделът FDF2382WT-A-BK (23-инча) и неговият по-малък събрат FDF2182WT-BK (21-инча) разполагат с иновативна PCAP мулти-капацитивна технология. Тя е с до 10 точки за едновременна реакция, която позволява плавно и изключително отзивчиво писане върху екрана. Технологията успешно игнорира всяко неправилно действие, като докосване от дланта на ръката. Така прави лесно и приятно въвеждането дори на малък текст или пък символ. Това фино възпроизвеждане може да бъде осъществено, както с пръст, така и с помощта на интерактивна писалка (стилус).

Мониторите са проектирани с безрамков дизайн, като работната тъч повърхност се простира от край до край. Това е доста удобно при движения на плъзгане и превъртане. С твърдост от 5H (FDF2382WT-A-BK) и 7H (FDF2182WT-BK), стъкленото покритие на екрана е силно устойчиво на надраскване. То гарантира разпознаването на до 50 милиона докосвания при дългосрочна употреба. Освен това, сензорният екран на устройствата е оборудван и с технология за разпознаване на свита ръка (длан). Така позволява на потребителите да поставят ръцете си върху него, без да задействат самата тъч функционалност.

EIZO монитори за видеонаблюдение и мониторинг
Прецизна PCAP тъч технология, устойчива повърхност и отлично качество на картината

EIZO FDF2382WT-A-BK e оборудван с IPS LED панел. Той показва контрастни и реалистично наситени цветови нюанси, независимо от ъгъла на гледаемост. Неговата заложена яркост е 260cd/m2, a максималният статичен контраст 1000:1. Комбинацията от тези параметри е способна да визуализира остри като бръснач контури на текст, брилянтни графики и ясни изображения. За разлика от него, моделът FDF2182WT-BK е проектиран с VA LCD технология на панела. Тя освен широки ъгли на видимост, предлага висок контраст от 5000:1 и дълбоко черно при показване на тъмни детайли. Това е особено полезно при четене на дребен текст и работа със сложни графики, например. Яркостта тук е 230cd/m2. Разделителната способност и на двата тъч модела е Full HD (1920px x 1080px).

Друго отличително за тях предимство е, че покриват на 100% sRGB цветовото пространство. Това ги прави подходящи за сърфиране в интернет, уеб дизайн и използване на графични приложения. Както всички монитори на марката EIZO, така и тези разполагат с 10-битова справочна таблица (LUT) за дълбочина на цветовете. Тя прави визуализацията им на екрана много по-прецизна, отколкото стандартната 8-битова. По този начин и най-фините цветови градиенти са перфектно показани, като в допълнение, потребителят може да коригира баланса на бялото от 4000К на до 10000К през интервали от 500К. За още по-голямо улеснение, мониторите идват и с предварително зададени режими за писане на текст, офис дейност, редактиране на изображения, сърфиране в интернет и гледане на филм. Функцията Overdrive ускорява времето за отговор на подсветката до 11ms GtG при FDF2382WT-A-BK, докато при по-малкия му събрат FDF2182WT-BK същото е 25ms.

Отзивчива PCAP тъч технология
Отзивчива PCAP тъч технология
Подвижна стойка с наклон
Подвижна стойка с наклон
Разнообразие от портове
Разнообразие от портове
24-часов работен режим
24-часов работен режим
Свързаност и други функционалности

Откъм свързаност и двата модела са оборудвани със широка гама от сигнални интерфейси и портове. Те позволяват безпроблемно свързване на компютър, лаптоп, клавиатура и мишка директно към тях. Освен аналоговия VGA вход, устройствата са снабдени и с по един дигитален HDMI и DisplayPort конектори. В добавка към тях, те разполагат и с вграден USB хъб с два слота, както и с Audio изход за слушалки. Това улеснява многократно ежедневната работа и гарантира подредено работно място. FDF2382WT-ABK и неговият 21-инчов еквивалент FDF2182WT-BK са оборудвани и с вградени високоговорители за максимално аудио-визуално удоволствие.

Благодарение на специално разработената от EIZO собствена Flicker Free технология, картината на монитора не трепти при всяка промяна на яркостта. Тази функционалност е страхотна за потребителите, защото предпазва очите им от умора и увреждане при продължителна непрекъснатост на работния процес. Мониторите са оборудвани с подвижна полегата стойка, осигуряваща гъвкаво позициониране. Това позволява на дисплея да лежи на бюрото като лаптоп или да се накланя до желания ъгъл в диапазона от +15 до +70 градуса. Така улеснява многократно поставянето на устройството в удобна за употреба позиция във всяка среда.

EIZO монитори за видеонаблюдение и мониторинг
Висок клас EIZO монитори за видеонаблюдение и мониторинг в контролни зали

FDF2382WT-A-BK и FDF2182WT-BK са EIZO монитори проектирани за работа в непрекъснат 24/7 работен режим. Характеризират се с максимална надеждност и устойчивост. Те са подходящо решение за приложения в обществения сектор, образованието, центрове за видеонаблюдение, лаборатории, корпоративни среди и определени сфери на индустрията. Двата модела имат и вграден механичен превключвател на захранването, който е изключително практичен и енергоспестяващ. Когато мониторът е изключен с него, той спира напълно консумацията на енергия. Всички устройства от серия DuraVision на EIZO са проектирани да имат дълъг експлоатационен жизнен цикъл. Той обикновено дори надвишава гаранционния период от 3 години. В процеса на тяхното производство са използвани висококачествени компоненти и материали. Това спестява допълнителни ресурси за поддръжка и защитава околната среда.

Разгледайте всички монитори налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: Tech Vision

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *