Творчески лаптоп – как да изберете подходящ?

Подходящ творчески лаптоп

Лаптопи, създадени за творчески проекти

Всеки, който се занимава с дизайн, програмиране, фото, видео или аудио обработка, архитектура или какъвто и да е бизнес, или който създава развлекателно или образователно съдържание, има конкретни изисквания, когато избира творчески лаптоп.

Тъй като това обикновено са доста взискателни задачи, приоритетите са бърз процесор, много памет и голям капацитет на SSD хранилището. Ами ако ви кажем, че и други компоненти и функции на лаптопа могат да имат голямо влияние? Те влияят върху скоростта и качеството на работата ви.

На кого вярвате, на мен или на очите си?

Когато говорим за екрана, качеството на цветовете и контрастът са много по-важни от разделителната способност. Ако сте дизайнер, възпроизвеждането на цветовете трябва да е много точно. Това е, за да се уверите, че на други екрани или хартия проектът ви ще изглежда така, както си го представяте. Данните в спецификациите, на които трябва да обърнете внимание, са:
– DCI-P3 (за предпочитане 100%);
– сертификатът от Pantone, който гарантира точност на цветовете.

Лаптопите на ASUS с OLED екрани покриват тези изисквания и са все по-актуални на пазара ни. Освен това тези екрани излъчват 70% по-малко вредна синя светлина. Затова са идеалният избор за всеки, който се грижи за здравето си. Можете да научите за всички ползи от екрана ASUS OLED, като кликнете ТУК.

Всеки творец знае, че полезното пространство на екрана никога не е достатъчно, затова често се използват външни монитори. За съжаление, когато пътувате, трябва да се задоволите само с един екран. Или пък не? Знаете ли, че има лаптопи с по два екрана? Такива са моделите от серията ASUS Zenbook Duo, насочени към творците, които работят на компютър. Те драстично ускоряват работния процес и правят работата по-лесна, дори да разполагате с допълнителен екран. Това е защото вторият екран на лаптопа е под ръка, а и е сензорен. Представете си видео обработка, при която цялата хронология е на втория екран, или пък звукообработка, при която коригирате различните параметри с всичките си 10 пръста едновременно. Изумително е колко време пести. Вижте моделите и научете какво може да прави ASUS Zenbook Pro Duo, като кликнете ТУК.

Подходящ творчески лаптоп

Ново измерение на работата с лаптоп

Прецизният и лесен контрол в приложения като Adobe Photoshop, Premiere Pro и After Effects е мечтата на всеки творец. Би било чудесно определени параметри, като например мащаб, прозрачност и дебелина на четката, да се променят бързо и лесно с един пръст вместо да се коригират бавно чрез прелистване на няколко менюта. Наскоро това стана възможно и лидер в прилагането на тази новост е отново ASUS. Предлагаме две решения – DialPad на моделите Vivobook Pro X и ASUS Dial на серията Studiobook. Тези иновации са революционни и променят начина, по който се използват лаптопите.

ASUS Dial и DialPad

ASUS Dial е контролер във формата на колело, разположен близо до клавиатурата и сензорния пад, за да бъде винаги под ръка, но да не пречи. С негова помощ можете да контролирате над 70 параметъра в програмите на Adobe. Разбира се, може да се използва и извън пакета на Adobe например за корекция на яркостта на екрана или силата на звука, както и за превъртане на екрана, когато не е налична мишка. Впечатленията на хората, които го използват за пръв път, са изключително положителни и всички са съгласни, че е полезна добавка, която улеснява и забързва работата.

DialPad е виртуална опция, която представлява интерфейс на сензорния пад под формата на два концентрични кръга, наподобяващи колело. Що се отнася за функциите и опциите им ASUS Dial и DialPad са еднакви, като ASUS Dial осигурява малко по-добра прецизност. Благодарение на съпътстващия софтуер потребителите могат да адаптирате тези контролери според нуждите си и да зададат приоритет на параметрите, с които най-често работят.

Можете да видите пълната оферта за лаптопи ASUS за творци ТУК. Струва си отново да споменем, че времето, когато производителността се определяше само от скоростта на компонентите на лаптоп, отдавна отмина. Благодарение на иновациите си лаптопите на ASUS ви дават възможност да завършите проектите си по-бързо и с по-добро качество, както и да използвате спестеното време, за да се наслаждавате на живота си.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *