Издръжлив лаптоп според военните стандарти

Издръжлив лаптоп според военните стандарти

Искате ли лаптоп създаден според военни стандарти за издръжливост?

Да хвалиш собствените си продукти не е нещо ново и е в основата на маркетинга. Как обаче могат потребителите да намерят верния път в морето от хвалби? Ако сте посещавали уебсайт на производител на лаптопи, знаете, че там ще прочетете колко бързи, красиви, но и висококачествени са продуктите му. Що се отнася до красотата, тя е субективна и лесно можете да прецените дали ви харесва даден продукт или не. И скоростта не е голям проблем. Ако познавате компонентите, ще можете да определите кой продукт е по-бърз. Как да разберете обаче кой лаптоп е с по-добро качество, което вероятно е най-важният аспект? Това е защото от него зависят надеждността и издръжливостта. Има ли осезаемо доказателство за качеството на дизайна на даден лаптоп? За радост на потребителите, има! Ще разберете какво значи издръжлив лаптоп и как се определя това.

Каква е стандартната практика?

Традиционния начин за проверка на качеството на лаптоп е внимателно да огънете капака, да натиснете клавиатурата и другите части с пръст и да слушате за скърцане. Това е показател за възможно по-ниско качество. Вторият параметър е материалът, от който е изработен лаптопът. Обикновено се смята, че лаптопите с метален корпус са по-добри. Макар много да може да бъде установено по този начин, има един проблем. Той е, че сте ограничени в оценката си на качеството на конструкцията само до корпуса. За вътрешността на лаптопа можете само да гадаете. И ето тук, за щастие, се намесва стандартът MIL-STD 810.

Какво е MIL-STD 810?

Зад това странно име се крие стандарт за издръжливост, използван от военните части на САЩ. Може би се чудите къде е връзката между военните и лаптопите, предназначени за обикновените потребители. Има връзки и то доста съществени. А именно, стандартът включва серия тестове, които изпитват качеството на продукта, включително:
– устойчивост на падане;
– високи и ниски температури;
– висока влажност и вибрации.

Освен това тества клавиатурата и пантите, които придържат екрана към корпуса. Така нещата постепенно стават по-ясни. Лаптопите, които покриват стандарта, са с много по-високо качество и шансът да издържат дълго и да работят безпроблемно е несравнимо по-висок, затова това е едно от най-важните неща, които трябва да проверите, когато купувате продукт. Образно казано, MIL-STD 810 е „прозорец“, през който да надникнете вътре в лаптопа и да проверите качеството на конструкцията.

Издръжлив лаптоп според военните стандарти

Важно не само за най-взискателните потребители, а за всички

Всеобща заблуда е, че притежанието на сертификат за съответствие със стандарта е от значение само за потребителите, които работят при екстремни условия. Някой може да каже, че не го интересува дали лаптопът може да издържи при -30 градуса, тъй като той вероятно ще е замръзнал преди машината. В живота възникват ситуации, в които е добре лаптопът да е сертифициран по MIL-STD 810.

Дори ако изключим очевидните проблеми, като например падания и удари поради непохватно боравене или ежедневните вибрации при пренасянето на лаптопа, има много други ситуации, при които качеството на лаптопа е от съществено значение. Да вземем за пример ваканциите през лятото. Понякога по време на почивка оставяте лаптопа в колата, а нея пък паркирате на слънце, където за много кратко време температурата може да се покачи до 60 градуса. Или ако влезете в топъл апартамент през зимата, когато навън е екстремно студено, се получава кондензация и устойчивостта на висока влажност е прекрасно преимущество. Вместо да изпадате в ситуацията „Не знам какво му става, досега си работеше добре“, ще можете да използвате компютъра си безпроблемно. Трябва да се отбележи, че няма да забележите ползите веднага, но качествената изработка е безценна в дългосрочен план.

Къде може да се намери?

Няма значение дали използвате лаптопа в удобството на своя дом, или при екстремни условия за бизнес или лични цели, да разполагате с устройство, сертифицирано по MIL-STD 810, е огромно преимущество. След като човек научи защо е от такова значение, същественият въпрос е кои модели покриват горепосочения стандарт. Лидерът в прилагането му е ASUS, който получи сертификат за моделите си Zenbook, ExpertBook, Studiobook, TUF Dash и TUF Gaming. Най-лесно е да кликнете ТУК и да видите всички предлагани лаптопи. Както виждате тук се включва голяма гама от модели и серии, така че със сигурност ще намерите нещо подходящо за вас. Насладете се на удобството и спокойствието да използвате лаптоп със сертификат по MIL-STD 810.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *