Рутер усилващ обхвата ASUS

Рутер усилващ обхвата ASUS

Какво е рутер усилващ обхвата?

Търсили ли сте някога решение за премахване на интернет мъртвите зони или за разширяване на WiFi покритието? Някои хора се опитват да решат тези проблеми с евтин WiFi ретранслатор или WiFi удължител. Въпреки това тези устройства често не успяват да осигурят очакваната производителност и удобство, което налага да замените цялата конфигурация с чисто нов рутер или да закупите допълнителен WiFi удължител след време. Може би е по-добре да си купите рутер усилващ обхвата още от самото начало.

AiMesh

AiMesh е ключовата технология, която прави много рутери на ASUS разширяеми. Съвместимите с AiMesh безжични рутери могат да се свържат, за да се създаде цялостна домашна mesh WiFi мрежа. Когато ремонтирате мазето, строите пристройка към дома си или се местите в по-нов и по-голям дом, ще сте готови да разширите мрежата си лесно с AiMesh. И през цялото време ще се радвате на лесни инструменти за управление, цялостна сигурност и богат набор от функции.

Разширяема мрежа без притеснения

Разширяващите сигнала рутери осигуряват една-единствена, безпроблемна Wi-Fi мрежа за целия дом. Когато дойде време да разширите мрежата си, можете просто да добавите още едно устройство към нея. Тази система не изисква да превключвате мрежите, когато се движите. Рутерите във вашата мрежа ще работят в тандем, за да определят кой от тях осигурява най-добрия сигнал за всяко свързано устройство, и безпроблемно ще прехвърлят връзката помежду си, без да е необходима пряка намеса или взаимодействие от ваша страна.

Обикновеният рутер и WiFi удължителят са много по-малко удобни. Може да ви се наложи да изключвате и включвате WiFi всеки път, когато се движите из къщата си, само за да поддържате връзката. В някои случаи, дори когато сте по-близо до основния рутер, устройството ви може да продължи да бъде свързано с WiFi удължителя, който може да изпраща по-слаб сигнал, защото се намира в друга стая.

Разширяема мрежа без притеснения
Поемете контрола върху домашната си мрежа
ВСИЧКО В ЕДНО ПРИЛОЖЕНИЕ
 Лесна настройка и централизирано управление
Лесна настройка и централизирано управление

Ако се притеснявате да настроите мрежа с удължаващ обхвата рутер, не се притеснявайте. Високо оцененото мобилно приложение ASUS Router го прави лесно. Настройката е лесна и ви дава удобни инструменти за управление на мрежата и наблюдение на всички свързани устройства. Можете без усилие да оптимизирате домашната си мрежа, например да намерите най-доброто място за поставяне на възел, като проверите топологията на мрежата. Един WiFi удължител може да има самостоятелно приложение – ако изобщо има такова – така че може да е по-трудно да се настрои и да се определи оптималното разположение на устройството.

Приложение за рутери ASUS
Изтегляне на приложението за рутери ASUS
СИГУРНОСТ ЗА ВСЯКО УСТРОЙСТВО
Защита от търговски клас навсякъде

ASUS AiProtection използва актуализациите на Trend Micro™, за да защити автоматично домашната ви мрежа, като блокира злонамерени сайтове и открива и изолира заразени устройства, а Instant Guard ви предоставя защитен VPN сървър с едно докосване, добавяйки солидна защита към всеки обществен WiFi, където и да се намирате. Повечето конкурентни WiFi удължители се предлагат с основна защита WPA2 или WPA3 без никакви разширени функции. И най-важното, липсва им възможност за централно управление.

Защита от търговски клас навсякъде
Богати, усъвършенствани функции в цялата ви домашна мрежа

Стойността на удължаващия сигнала рутер на ASUS дори надхвърля рамките на WiFi разширенията. Получавате цялостни функции за сигурност и мрежови функции от търговски клас в цялата си мрежа – без да плащате абонаментна такса.

*Функциите се различават в зависимост от модела. Моля, вижте страниците със спецификациите за пълна информация.

Разширен родителски контрол
Разширен родителски контрол

За родителите – усъвършенстваният контрол ви позволява безпроблемно да наблюдавате онлайн дейностите на децата си, да задавате разумни ограничения на времето, прекарано пред екрана, и дори да персонализирате настройките за всяко свързано устройство – всичко това в едно приложение.

Мобилни игри без прекъсвания

Ако в домакинството ви има смартфон геймър, той ще оцени безпроблемното роуминг изживяване, когато обикаля из дома, както и режима за мобилни игри с едно кликване. За геймърите играещи състезателни онлайн игри – гейминг рутерите на ASUS оптимизират трафика на игрите по всяко време за различни видове игри.

Мобилни игри без прекъсвания
Цялостни VPN функции
Цялостни VPN функции

Рутерите на ASUS поддържат PPTP, L2TP/IPSec, OpenVPN и най-новия протокол за сигурност WireGuard, за да дадат възможност за различни VPN сценарии. С вградения VPN сървър и VPN клиент можете да се наслаждавате на любимите си услуги за стрийминг или игри навсякъде.

Адаптирайте се към устойчивата на бъдещето WiFi технология

През 2017 г. ASUS разработи първия усилващ сигнала рутер и технологията AiMesh. Оттогава насам повечето рутери на ASUS са с възможност за разширяване на обхвата и съвместими с AiMesh. Това включва и предстоящият първи в света WiFi 7 рутер. Можете да сте сигурни, че тези рутери са съвместими с всички поколения WiFi. Когато надграждате до устойчива на бъдещето WiFi технология, можете да използвате по-стария си удължаващ сигнала рутер като мрежов възел. Така ще подсилите домашния си WiFi сигнал – което намалява и електронните отпадъци.

Изберете най-добрия усилващ обхвата рутер за вас
ASUS PC Readers' Choice

Традиционен рутер или WiFi удължител може да отговарят на нуждите ви днес, но разширяващият обхвата рутер ще гарантира, че ще можете да получите необходимата ви WiFi връзка в бъдеще. Независимо дали пазарувате за рутер, предназначен за игри, универсален рутер с висока производителност или бюджетен вариант, който ще ви помогне да започнете работа, ASUS има най-доброто, което търсите.

Разгледайте всички рутери налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: ASUS

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *