EIZO ColorEdge CS серия

EIZO ColorEdge CS серия

EIZO ColorEdge CS2400S-LE и CS2400R

Базовата CS серия на японския производител EIZO, предоставя на взискателния потребител чудесен инструмент за професионална креативна дейност. Мониторите от нея се отличават с високо качество, осигуряващо максимална ефективност, производителност и функционалност. С тях не е задължително да сте професионалист, за да творите професионално. Тази серия е перфектен избор за начални стъпки в света на графичния дизайн и редактирането на изображения. Нейните представители възпроизвеждат абсолютно точно всички основни цветови гами. Отчитайки високото качество заложено в направата на тези дисплеи и върховата прецизност в селектирането на цветовете, мониторите CS предлагат максимална достоверност при визуализация на изображенията и надеждна проверка на изгледа (soft proof) при редакция, включително и за видео материали. Тази функционалност показва на екрана, как точно ще изглежда художествения продукт непосредствено преди отпечатването му. Това е основна предпоставка за прецизност в градирането на цветовете. Именно този факт прави от CS серия идеалната платформа за надеждно редактиране на изображения и видеа.

EIZO ColorEdge CS серия
Ново поколение монитори за първи стъпки в сферата на професионалната креативност

EIZO ColorEdge CS2400S-LE (Limited Edition) е последно поколение 24.1” графичен монитор. Той е съвместим с всички Windows и Macintosh компютърни устройства, оборудвани с Intel процесори. Неговата съвместимост с Apple M1/2 продукти е силно лимитирана, поради спецификата на входния сигнал за изображение. При определени обстоятелства това води до трептене на картината. Това може да бъде коригирано чрез актуализация на фърмуера и ограничаване на честота на опресняване до 30Hz. Мониторът идва с предварително направена фабрична хардуерна калибрация и е проектиран с уникален IPS Wide Gamut панел. Неговата физическа резолюция е WUXGA (1920×1200). Благоприятното съотношение на страните му от 16:10, го прави по-близък до фото формата 3:2, отколкото до стандартен монитор. С контрастно съотношение от 1350:1 и максималната яркост 410cd/m2, моделът е изключително подходящ за първи стъпки по пътя към лигата на професионалните графичните монитори от висок клас.

Богат набор от технологии подпомагащи работния процес

Гарантирано е и прецизното възпроизвеждане на изображението при меката проверка на изгледа непосредствено преди печат (soft proof). Този дисплей покрива на 99% Adobe RGB пространството, на 95% това на DCI-P3, на 100% sRGB, както и CMYK гамата за печат ISO-Coated V2 до над 99%. Това позволява използването на целия цветови спектър при редактирането на файл заснет с модерна камера, например. Панелът разполага и с Anti-Glare покритие срещу отблясъци от силна околна светлина. Времето за реакция на LED подсветката е 19ms. EIZO ColorEdge CS2400S-LE използва 16-битова таблица (LUT) за вътрешни изчисления. Тя осигурява по-голяма дълбочина на цветовите нюанси и извежда 10-битов сигнал на изхода. Технологията е способна да визуализира 1,07 милиарда цвята, като ефективно предотвратява грешки причинени от монитора от рода на ленти и изрязване, водещи до прекъсване на тонове в градиентите или ненужни такива в сивата скала.

Технологията Еквалайзер за цифрова равномерност (DUE) осигурява хомогенно показване на изображението по цялата ширина на екрана. Тя гарантира, че идентичните цветове ще изглеждат винаги еднакви през целия експлоатационен живот на устройството, независимо от това в коя част на панела се показват. Това е предпоставка за прецизна обработка и ретуш на изображения при предпечат. CS2400S-LE притежава и вграден KVM превключвател, позволяващ едновременното управление на настолен компютър и лаптоп с една клавиатура и мишка. Това от своя страна осигурява непрекъснатост на работния процес и подредено работно място.

EIZO ColorEdge CS серия
Монитор за въведение в креативния свят на графичния дизайн

Мониторът EIZO CS2400R e най-достъпният модел от серия ColorEdge за въведение в креативния свят на графичния дизайн, фотографията и предпечата. Неговият 24.1” IPS панел разполага с WUXGA (1920×1200) разделителна способност, Anti-Glare покритие и съотношение на страните 16:10. Моделът покрива на 100% цветовите пространства sRGB и Rec.709, като второто е от особена важност при обработката на видео материал с FHD качество на съдържанието. Контрастното съотношение на панела е стандартното 1000:1, докато заложената яркост е 300cd/m2. Времето за опресняване на LED подсветката е 14ms. И този монитор, както всеки друг EIZO ColorEdge модел пристига с предварително направено фабрично калибриране на цветовите гами, така че потребителят да може да започне своята креативна дейност веднага след изваждането на устройството от кутията.

Неговите гама криви за червен, зелен и син канал са надлежно проверени и коригирани в случай на необходимост. Всеки CS2400R се доставя с индивидуален отчет в това отношение, който документира съвършенството на извършената калибрация. Еквалайзерът за цифрова равномерност (DUE) гарантира хомогенното визуализиране на изображението, докато 16-битовата справочна таблица (LUT) осигурява прецизно възпроизвеждане на цветовите нюанси при това с до 10-битова дълбочина. За редовно повторно калибриране и за създаване на персонализирано такова, CS2400R е напълно съвместим със софтуера ColorNavigator на EIZO, който може да бъде изтеглен безплатно. Моделът разполага с интегриран KVM превключвател за едновременното управление на настолен компютър и лаптоп с една обща периферия. Функцията Flicker-Free дава възможност на потребителя да работи продължително време пред екрана, без това да уморява очите му вследствие на трептене на картината.

USB-C свързаност
USB-C свързаност
EIZO ASIC микрочип
EIZO ASIC микрочип
Ергономична стойка
Ергономична стойка
Отлична свързаност и висока ергономичност на стойката

EIZO ColorEdge CS2400S-LE и CS2400R са оборудвани с основни съвременни портове, предоставящи отлична свързаност. Видео сигнал с високо качество, бърз трансфер на данни, както и захранване с до 70W на свързано устройство – всичко това вече може да се реализира с помощта на само един USB-C кабел. Наличието на USB хъб с 4 слота превръща тези два модела в централна станция за вашия графичен работен процес, буквално с едно движение на китката. Периферни устройства като мишка, клавиатура и принтер могат да бъдат свързани директно към USB-A портовете. В същото време лаптоп или пък таблет, могат да бъдат бързо заредени с електроенергия до 70W чрез USB-C връзката. Не липсват и стандартните вече за всеки модерен монитор HDMI и DisplayPort цифрови входове. Благодарение на тази авангардна свързаност устройствата са способни да поддържат широка гама от видео формати и интерфейси.

За оптимално възпроизвеждане на всеки цвят, EIZO интегрира в своите графични монитори собствена разработка на висококачествен ASIC микрочип със специфична за своето приложение интегрирана схема. Той е мозъкът на продуктите ColorEdge, който гарантира еднородност и прецизност при визуализирането на изображенията.

Стойки с изчистен и елегантен дизайн

Стойките на EIZO CS2400S-LE и CS2400R се отличават с висока ергономичност и изчистен, елегантен дизайн. Те предоставят възможност на потребителя за корекция по височина до 155мм, шарнирно завъртане в радиус от 344 градуса, наклон в диапазона от -5 до +35 градуса и разбира се възможност за работа в портретен режим. Последната опция е от съществено значение при редактирането на снимки във вертикален формат и създаването на проекти за плакат. За опаковането на своите продукти, EIZO използва уплътнения от рециклирани картони и хартия, за ограничено въздействие върху околната среда при изхвърляне в сравнение с традиционния полистирол. Всички монитори произведени от японската компания се отличават с 5 годишна гаранция или 30 000 часа работа. Тя е базирана на доказан принцип за успех – изтънчена и иновативна технология, съчетана с висококачествени материали и висока прецизност при изработката на всеки продукт.

Приложения и клиенти
Фотография
Фотография
Редакция на изображения
Редакция на изображения
Постпродукция
Постпродукция
Дизайн и Печат
Дизайн и Печат
Обработка на видеоклипове
Обработка на видеоклипове
Цветово градиране
Цветово градиране

Разгледайте всички монитори налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: Tech Vision

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *