Монитори EIZO за професионална креативност

Монитори Eizo за професионална креативност

Монитори EIZO CS серия – перфектният избор за първи стъпки в света на професионалната креативност

По правило колкото по-добър е инструментът, с който работите, толкова по-добър ще бъде и резултатът по време на творческия процес. Няма как да създадете впечатляващ художествен продукт с помощта на стандартен монитор. Дисплеите за графичен дизайн EIZO ColorEdge са специално разработени, за да отговорят на високите професионални изисквания на съвременния креативен потребител. Те не само впечатляват, но и задават изцяло нови стандарти. Всичко това е благодарение на своята уникална прецизност, широка цветова гама и абсолютно равномерна яркост по цялата ширина на екрана. Разделени са на две серии: CS и CG.

Базовата серия CS предоставя на взискателния потребител, чудесен инструмент за професионална дейност в сферата на графичния дизайн. Тези монитори се отличават с изключително високо качество, осигуряващо максимална използваемост, производителност и функционалност. С тях не е задължително да сте професионалист, за да работите професионално.

Серията CS е перфектният избор за начални стъпки в технологията на графичния дизайн и редактирането на изображения и видеа. Мониторите от нея възпроизвеждат абсолютно точно изключително богата гама от цветови нюанси. Имайки предвид високото качество заложено в направата на техните дисплеи и върховата прецизност в разграничаването на цветовете, моделите CS осигуряват максимална достоверност при визуализация на работното изображение и надеждна проверка на изгледа (soft proof) при редакция, включително и за видео приложения. Тази опция ви показва на екрана, как точно ще изглежда художествения продукт непосредствено преди отпечатването му. Това е основна предпоставка за прецизност в градирането на нюансите. Именно това обстоятелство прави от тази великолепна серия идеална платформа за надеждно редактиране на изображения и филмов материал.

EIZO ColorEdge CS2410

Размер: 24.1″
Тип: LED
Технология: IPS
Резолюция: 1920×1200
Време на реакция: 14 ms
Честота: 60 Hz

EIZO ColorEdge CS2420

Размер: 24.1″
Тип: LED
Технология: IPS
Резолюция: 1920×1200
Време на реакция: 15 ms
Честота: 60 Hz

EIZO ColorEdge CG2420

Размер: 24.1″
Тип: LED
Технология: IPS
Резолюция: 1920×1200
Време на реакция: 10 ms
Честота: 60 Hz

Ключови предимства на CS серия

Моделите от CS серия притежават широко покритие на цветовите пространства sRGB, Adobe RGB и DCI-P3 за реалистично и надеждно точно възпроизвеждане на художествени изображения при предпечат. CS2410 покрива на 100% sRGB и на 80% Adobe RGB гамата. Наследникът му CS2420 разполага със 100% покритие на sRGB, с 99% на Adobe RGB и с 95% на DCI-P3, като същото важи и за 27-инчовият CS2731. Флагманът на серията CS2740, освен с изброеното в предното изречение се отличава и със 100% покритие на видео стандарта Rec 709 и HDR кривите HLG и PQ.

Всичките четири монитора са снабдени с функцията Еквалайзер за цифрова равномерност (Digital Uniformity Equalizer – DUE). Тя по безупречен начин следи и регулира автоматично еднородното визуализиране на цвят и яркост по цялата ширина на екрана. Тези параметри на всеки един продукт от серия CS се измерват многократно във фабриката в Япония при процеса на производство, за изчистване на нехомогенности причинени от технически проблеми.

10-битовата дълбочина на цвета осигурява плавно изобразяване на градиентите, без промяна в естеството на техните нюанси и нежелани ленти по екрана. Нейната палитра е 64 пъти по-богата от тази на най-често използваната 8-битова. Моделите са оборудвани с IPS панели за по-добра широкоъгълна визия и AntiGlare покритие срещу отблясъци. Разделителната способност на CS2410 и CS2420 e Full HD 1920 x 1080, докато на CS2731 и CS2740 e съответно 2К 2560 x 1440 и 4K 3840 x 2160. Контрастното съотношение при всички е 1000:1, а заложената яркост 350cd/m2, като изключението тук е само CS2410 със своите 300cd/m2.

Софтуер за калибриране ColorNavigator

Мониторите от CS серия се предлагат с фабрично хардуерно калибриране, което ги прави уникални по отношение на цветовата прецизност и скорост. По време на този процес гама кривите на червения, зеления и синия канал са внимателно проверени и коригирани, за да може потребителят да се наслади на възможно най-доброто визуално качество веднага след изваждането от опаковъчната кутия. Същевременно интегрираният софтуер за калибриране ColorNavigator осигурява непрекъснат интерактивен контрол върху цветовите справочни таблици (LUT) на екрана и спомага за персонализирането на цветовия профил на монитора.

В случай, че потребителят пожелае сам да калибрира панела на своето устройство, с колориметъра на EIZO EX4, това би му отнело по-малко от две минути в стандартен режим. Важно е да се отбележи, че гами като sRGB и Adobe RGB 1, са инсталирани и настроени фабрично. Благодарение на функцията Flicker-free, екранът остава без трептене при всички корекции в яркостта и нюансите, намалявайки напрежението в очите при продължителна работа.

Изключително добра свързаност

Добрата свързаност на моделите от CS серия е обезпечена посредством модерни цифрови входове като HDMI, DVI-D, DisplayPort и USB хъб. Мониторите CS2731 и CS2740 в допълнение към тях са оборудвани и с USB-C порт за по-бърз трансфер на данни и видео сигнал, докато зареждат с електроенергия до 60W вашия лаптоп например. Тези два модела разполагат и с вграден KVM превключвател, благодарение на който два компютъра могат да споделят екрана на един монитор и да бъдат управлявани с една мишка и клавиатура.

Всички CS монитори са снабдени с патентования от EIZO висококачествен ASIC микрочип за оптимално възпроизвеждане на цветовете. Тази екстра е специално разработена от японската компания за дейност, изискваща висока точност на нюансите. Ергономичната стойка, с която се предлагат моделите от тази великолепна серия позволява корекция по височина до 155 мм, шарнирно въртене в основата на 344 градуса, наклон в диапазона от -5 до 35 градуса и възможност за работа в портретен режим. Тези преференции до голяма степен елиминират болката в гърба и честата смяна на позата пред екрана по време на продължителна креативна дейност.

И накрая – всички монитори EIZO са създадени от висококачествени материали с помощта на множество иновативни технологии и с идеята за инвестиция в бъдещето. За японската компания думата качество означава дълготрайност и рентабилност, които са пряко свързани с концепцията за опазване на околната среда. Продукт, който функционира дълго време, е ненужно да бъде заменян с нов бързо, спестявайки по този начин допълнителни материали и следователно ресурси. В EIZO вярват толкова силно в качеството на своите монитори, че не просто обещават най-доброто, но го и гарантират, давайки петгодишна гаранция без аналог сред останалите производители на монитори.

Приложения и клиенти
Фотография
Редакция на изображения
Постпродукция
Дизайн и Печат
Обработка на видеоклипове
Цветово градиране
За EIZO:

Японската компания е признат лидер и еталон в професионалните дисплей системи. Мониторите на EIZO удовлетворяват най-високите изисквания в цветово критични приложения и работа с точни цветове като графичен и CAD/CAM дизайн, фотообработка, предпечатна подготовка, печатно производство, нелинеен видеомонтаж. Професионалните им монитори, възпроизвеждащи съдържанието със забележителни детайли. Всички монитори EIZO са произведени в Япония. Те са и единствените монитори, които се предлагат със стандартна 5-годишна гаранция към крайния клиент или 30 000 часа работа – което събитие настъпи първо. EIZO са добре познато име и в медицината със серията медицински монитори RadiForce за образна медицинска диагностика. EIZO предлагат и монитори за контрол на самолетния трафик серия Raptor.

Разгледайте всички монитори предназначени за създателите на съдържание налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: Tech Vision

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *