Philips E серия интерактивни дисплеи

Philips E серия интерактивни дисплеи

Philips E серия дисплеи – нови интерактивни решения за вашата класна стая

Целта на всяко интерактивно обучение е да създаде пълноценна връзка между преподавател и ученици. Така предоставя възможност на вторите да бъдат активни участници в учебния процес, като изразяват мнението си по дискутирани теми директно от своето място. По този начин го споделят не само с учителя, но и с целия клас. Интелигентните образователни решения позволяват на педагозите да се фокусират върху основната си задача. Тя е да представят материала увлекателно, задържайки по този начин интереса на учащите към него и да сформират дискусия по определени въпроси. Така постигат високо ниво на усвояване на урока още в самия час.

E като образование (Education)

Интерактивните дисплеи на Philips от E Серия са създадени да улеснят работата на преподаватели, обучаващи и инструктори във всички дисциплини с интуитивна технология. Тя цели да събуди любопитството на учащите и да вдъхнови тяхното въображение. Тези брилянтно проектирани екрани могат да се похвалят с 4К UHD (3840×2160) разделителна способност, AntiGlare покритие срещу отблясъци и дори филтър за синя светлина при моделите BDL4052E. С тях те гарантират, че визуализираното съдържание ще бъде винаги на фокус при всякакво странично осветление. Дисплеите са не по-малко впечатляващи и отвътре със своите множество функционалности. Те позволяват на учениците да разсъждават, проектират, изобретяват и споделят своите идеи за реалния свят.

Моделите разполагат с Android OS базирана на SoC (system on a chip) платформа за наистина интуитивно потребителско изживяване, иновативна 0-gap Infrared мултитъч технология и вграден режим за интерактивна бяла дъска. Способни са да осигурят безжично споделяне на екрана на до 64 устройства, както и достъп до софтуера i3Learnhub. В допълнение устройствата се предлагат с интегриран уеб браузър Chromium и възможности за видеоконферентна връзка с трета страна.

Две основни подразделения

Philips E Серия се дели на две основни подразделения: BDL3052E и BDL4052E. Всяко едно от тях се състои от дисплеи в три размера – 65, 75 и 86 инча. Моделите 65BDL3052E/00, 75BDL3052E/00, 65BDL4052E/00 и 75BDL4052E/00 са проектирани с IPS панели за по-добра широкоъгълна видимост, докато 86BDL3052E/00 и 86BDL4052E/00 са снабдени с VA екрани за по-висок контраст (4000:1) и по-дълбоко черно. Заложената яркост на всички устройства от тази серия е 350cd/m2. Създадени са за работа в режим 18/7 и разполагат с OPS слот за мини компютър, позволяващ работа в Windows среда.

Дисплеите с наименование BDL3052E идват с 3GB RAM памет и 16GB eMMC складова, докато при устройствата от другото направление BDL4052E, тези параметри са завишени съответно на 4GB и 32GB. Операционната система на моделите 3052Е е Android 8, a при тези които са 4052Е тя е по-новата Android 10. Разлика има и в процесорите на устройствата от двете подразделения, като първите са оборудвани с ARM Mali G51, докато тези от второто са с по-бързия MTK 9970A. Важно е да отбележим, че BDL4052E се отличават и с наличието на вграден WiFi модул за безжична презентация на съдържание.

Свързаност на дисплеите

По отношение на свързаността интерактивните дисплеи от Philips E Серия пристигат с разнообразие от входове като HDMI, DVI-D, USB-C, USB-A, както и конектори от типа RS232 и LAN. Разликата е, че 65BDL3052E/00, 75BDL3052E/00 и 86BDL3052E/00 са снабдени и с допълнителен VGA порт, докато 65BDL4052E/00, 75BDL4052E/00 и 86BDL4052E/00 разполагат с HDMI Out и два USB-A входа в повече (общо шест). Всички модели са проектирани със закалено стъкло (7 MOHS), което да издържа на интензивна ежедневна употреба в класната стая, а тези които са BDL4052E притежават подобрени образователен софтуер и съвместимост с програми.

Основни функционалности на дисплеите от Philips E Серия
Whiteboard mode

Режимът за бяла дъска е функция, която превръща дисплея в интерактивно бяло работно поле. В него може да се пише и рисува от няколко потребителя едновременно на ръка или със специални писалки. Всичко създадено на екрана може да бъде прехвърлено на лаптоп за отпечатване или споделяне като файл.

Wireless screen sharing

Безжичното споделяне на екрана ви позволява да свържете до 64 устройства едновременно за бързо превключване на съдържание. За целта може да бъде използвана съществуваща Wi-Fi мрежа за бързо и сигурно свързване или донгъла Interact за свързване на гост-лектори и студенти с отдалечен достъп.

CMND & Control

CMND & Control позволява на потребителя да извършва жизненоважни функции. Такива са актуализиране на софтуера, настройки и наблюдение на състоянието на дисплея. Независимо дали отговаряте за един или повече екрани, CMND & Control прави управлението на вашия визуален парк лесно и удобно.

Infrared Touch with USB Plug-and-Play

USB plug-and-play означава, че не е необходима конфигурация с опции за включване на сменяеми устройства отстрани или фиксирането им откъм гърба на дисплея. Просто включвате лаптопа и активирате незабавно тъч функцията на големия екран.

Video conferencing

Вграденият софтуер за видеоконферентни разговори свързва лесно и сигурно двама или повече потребители с отдалечена локация. Необходимо е използването на съвместима камера и активиране на въпросната функционалност. Могат да бъдат ползвани и приложения на трети страни като Skype и Zoom.

FailOver technology

FailOver позволява автоматично превключване между първичен и вторичен вход. Така гарантира, че съдържанието ще продължи да се възпроизвежда, дори когато основният източник прекъсне. Просто задайте списък с алтернативни портове и може да бъдете сигурни, че класната ви стая ще бъде винаги включена.

Разполагайки с множество функционалности и приложения, необходими за предоставянето на ефективни и ангажиращи уроци в класната стая, Philips E Серия предоставя широка гама от висококачествени решения за учащи и преподаватели в хибридна, дистанционна и гъвкава среда за обучение. Благодарение на тях може да превърнете традиционното образование в учебен процес насочен към бъдещето. Също така да въведете технологии, които студентите ще използват впоследствие и в бизнеса. Тези екрани вдъхновяват въображението и провокират креативност, свързаност и сътрудничество. Те са идеалната възможност за създаване на интерактивна образователна среда. В нея ученето и обучението се превръщат в истинска наслада.

Разгледайте всички широкоформатни дисплеи налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: Tech Vision

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *