NEC PV серия лазерни проектори

NEC PV серия лазерни проектори
NEC PV серия лазерни проектори – най-доброто решение за вашия голям инсталационен проект

Лазерът като източник на светлина освежи значително пазара на проектори, благодарение на своите доказани ползи. Част от тях са спестяване на разходи за поддръжка в дългосрочен план, мащабируемост на визуализацията и гъвкавост при инсталиране. За много корпоративни, образователни и развлекателни среди, този тип проекция е предпочитана като технология, особено когато става въпрос за голяма площ на изображението.

Новите NEC инсталационни проектори от професионалната PV серия, се отличават с висока производителност. Също така с дълъг жизнен цикъл на лазерния източник без допълнителна поддръжка, иновативни технологии и впечатляваща гъвкавост при монтаж. Със своето високо качество на картината, тези устройства намират убедително приложение в сферата на висшето образование, бизнес средите, хотелиерството и изложбените зали. Те са перфектното решение за всеки голям инсталационен проект. Комбинацията от лазерна светлина с LCD технология в устройство с интегрирана система за течно охлаждане, е огромна крачка напред в иновативната надпревара при проекторите. Тя елиминира напълно необходимостта от въздушни филтри, тяхната подмяна и периодично почистване. Този факт се оценява високо от потребителите на фиксирани инсталации. Това е защото нерядко местоположението на проекторите е трудно достъпно за поддръжка.

Усъвършенствана 3LCD технология

Моделите PV710UL-B, PV710UL-W, PV710UL-B+NP13ZL lens и PV710UL-W+NP13ZL lens са оборудвани с усъвършенствана 3LCD технология. Тя генерира кристално чисти и наситено ярки цветове. Технологията разделя излъчената бяла светлина на червени, зелени и сини лъчи. След това ги филтрира през три течнокристални дисплея. Накрая ги комбинира чрез така наречената дихроична призма. Крайният резултат е удивителна картина с ясни и наситено живи нюанси.

Друго основно предимство на тези лазерни устройства, е внушителната яркост от 7100 ANSI Lumens. Тя съчетана с високото контрастно съотношение от 3000000 към 1, ги превръща в идеален избор за презентации в силно осветена среда. Физическата резолюция на проекторите е WUXGA (1920×1200). Комбинирана с функцията Cinema Quality Picture (CQP), тя е способна да предостави високо качество при визуализацията на всяко едно динамично изображение. Същевременно приложението NaViSet Administrator2 позволява централизирано дистанционно управление и контрол на мрежа от проекторни устройства на NEC, свързани с Windows персонални компютри.

Моделите PV710UL-B+NP13ZL lens и PV710UL-W+NP13ZL lens се предлагат с вградена леща NP13ZL. Тя е специално пригодена за проекторите от тази серия. Лещата e с ръчно регулиране и коефициент на увеличение от 1.46 – 2.95 към 1. Тя от 16 метрова дистанция е способна да визуализира екран с големина до 500 инча. Освен с нея всички инсталационни устройства от PV серия са съвместими с още девет модела обективи на NEC. От тях 5 са с механизирана настройка. Като цяло, разстоянието за проектиране на моделите с 7100AL яркост е от 0,7 до 50,9 метра, докато размерът на екрана варира в диапазона от 40 до 500 инча. Важно е да отбележим и ниските нива на шум от 31dB при работа в еко режим (40dB в нормален). Това ги прави идеални за дълъг и непрекъснат процес на мултимедийна презентация в условията на безшумна конферентна среда.

Впечатляващ компактно-елегантен дизайн

Проекторите PV800UL-B (черен) и PV800UL-W (вариант с бял корпус) впечатляват със своя компактно-елегантен дизайн. Те имат възможност за гъвкаво инсталиране във всяка среда и вградени функционалности като ProAssist за улеснен контрол и геометрична настройка. И тук технологията за проектиране е добре познатата вече 3LCD, визуализираща живи и наситено ярки изображения. Яркостта е забележителна – 8000AL, което ги прави идеални за работа в силно осветени пространства. Физическата резолюция е отново WUXGA (1920×1200).

Благодарение на своите напълно запечатани оптични двигатели, тези модели не се нуждаят от въздушни филтри. Те са снабдени с интегрирана система за течно охлаждане. Тя елиминира напълно необходимостта от подмяна и периодично почистване. Този иновативен прахозащитен дизайн удължава живота на лазерния светлинен източник. Така му осигурява 20000 часа работа без допълнителна поддръжка.

Софтуерът ProAssist управлява фино настройките за еднородност на цветовете. Също така премахва отчетливите граници при визуализацията на две мащабни изображения едно до друго от два или повече проектора в мрежа. Това е особено полезно при големи инсталации в музеи, изложбени пространства, зали за развлечения и сценична дейност. Разстоянието за проекция при PV800UL-B и PV800UL-W варира от 0.7 до 50.9 метра. В зависимост от избора на леща, моделите са способни да визуализират екран с големина от 40 до 500 инча. Нивото на шум при работа в еко режим е 32dB (42dB в нормален). То е идеално за презентации в условията на безшумна конферентна среда.

Професионални лазерни устройства

Всички лазерни устройства от професионалната PV серия на NEC са оборудвани с по два HDMI порта, един USB-A 2.0, RS232 и LAN конектори. Наличието на HDBaseT вход осигурява безпроблемен трансфер на некомпресирано FHD цифрово съдържание, аудио сигнал и Ethernet захранване. Тази модерна свързаност гарантира безпроблемна връзка с компютър или друго устройство с висока разделителна способност. Проекторите от PV серия използват същите лещи и стойки, като базираните на лампи PA модели. Така спестяват на потребителя допълнителни разходи и загуба на ценно време. Те са чудесно решение на атрактивна цена за приложения в сектора на висшето образование и корпоративните среди. Тяхната гъвкавост при монтаж и компактен дизайн ги прави перфектен избор за инсталиране в големи конферентни зали, музеи, изложбени пространства, сценични помещения, развлекателни комплекси и хотели.

Разгледайте всички проектори налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: Tech Vision

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *