IIYAMA ProLite нови тъч екрани

IIYAMA ProLite нови тъч екрани

Нови IIYAMA ProLite тъч екрани, проектирани за приложения в различни професионални среди

Моделите от IIYAMA ProLite серията T2255MSC-B1 и T2252MSC-B2, който е наследник на T2252MSC-B1, имат доста прилики. Те обаче имат и няколко ключови разлики. Това е, защото са предназначени да отговарят на различни потребителски предпочитания и среди. И двата 21,5-инчови монитора са проектирани от край до край със стъклено покритие, чиято дебелина е 7Н. Както T2255MSC-B1, така и T2252MSC-B2 разполагат с прецизна капацитивна 10-точкова мулти-тъч технология. Тя е оптично свързана с панела, позволявайки безпроблемно взаимодействие. Тяхната гладка и чувствителна повърхност позволява на множество потребители да работят едновременно, без да се прави компромис с точността или скоростта.

Капацитивната тъч технология (PCAP) е базирана на сензорна решетка от микро фини проводници. Те са интегрирани в стъклото покриващо екрана. Тя е много издръжлива и функцията и за докосване остава незасегната, дори когато стъклото е надраскано. Реагира на човешки пръст, латексова ръкавица и стилус писалка. Мониторите IIYAMA са оборудвани с модерни IPS панели, способни да предоставят висока цветова производителност и широки зрителни ъгли (178º/178º). Разделителната им способност е Full HD (1920 x 1080), а времето за реакция на подсветката 5ms. Ултратънкият рамков дизайн на T2255MSC-B1 и T2252MSC-B2, ги прави идеални за различни интерактивни приложения, докато стъкленото покритие от край до край улеснява тяхното почистване.

IIYAMA ProLite нови тъч екрани
Ключови разлики между устройствата

Има няколко ключови разлики между двете устройства, тъй като са предназначени за работа в различни потребителски среди. Моделът T2255MSC-B1 е проектиран основно за образователна дейност и графичен дизайн, докато T2252MSC-B2 е създаден предимно за POS (Point of Sale) приложения в търговията на дребно и Kiosk интегриране. Именно поради тази причина, първият се отличава с нива на яркост от 400cd/m2, осигуряващи оптимална видимост дори в силно осветена среда. Същият показател при T2252MSC-B2 и предшественика му T2252MSC-B1 е 250cd/m2, докато контрастното съотношение при всички е 1000:1.

Специалното Anti-Fingerprint покритие срещу пръстови отпечатъци осигурява плавно докосване и минимално съпротивление при плъзгане. Това от своя страна прави екрана по-малко статичен и податлив на мръсотия и прах. Панелът на T2255MSC-B1 поддържа Microsoft Pen Protocol 2.0 (MPP2.0). Той се прилага при писане с цифрова писалка и стилус върху съвместими устройства. Технологията позволява на потребителя да пише, рисува и навигира на екрана. Тя е изключително прецизна и поддържа функция за накланяне. Това означава, че същият може да регулира дебелината и ъгъла на своите линии, осигурявайки по този начин естествено и интуитивно изживяване при писане и рисуване. Тази опция позволява идеално възпроизвеждане на скици от реалния живот или естествен почерк, което може да бъде полезно в дизайнерски студия или класни стаи за учители.

Дизайн на стойките и свързаност

Една от най-забележимите разлики между T2255MSC-B1 и T2252MSC-B2 е в дизайна на стойките им. Първият е проектиран със стойка от типа Book Stand, която позволява регулиране на ъгъла до +70 градуса за по-лесно и удобно писане, докато тази на втория е Desktop Tilt Stand и поддържа наклон в диапазона от -5 до +90 градуса. По отношение на свързаността, и двата модела са оборудвани с дигитални HDMI и DisplayPort входове. В добавка към тях, устройствата разполагат и с по два USB 3.2 слота. За доброто качество на всяко аудио-визуално изживяване, спомагат и вградените високоговорители, като при T2255MSC-B1 те са с мощност от по 3W, докато при T2252MSC-B2 са по 1W. Не липсват и функционалности, като Blue Light Reducer за намаляване на вредното за очите синьо лъчение и Palm Rejection за отхвърляне на докосването с длан при работа с интерактивна писалка.

IIYAMA ProLite нови тъч екрани
Впечатляващи характеристики и елегантна визия

Ултратънкият рамков дизайн на T2252MSC-B2 предоставя на потребителя по-широко зрително поле и модерна визия със стъклено покритие на екрана. Капацитивната тъч технология и съвместимостта на модела със стандарта VESA, го правят идеален за Point of Sales (POS), Point of Information (POI) системи и интерактивни презентации в търговски центрове, галерии, музеи, развлекателни комплекси и др. Мониторът се предлага и във вариант с бял корпус – T2252MSC-W2. Другият нов сензорен дисплей T2255MSC-B1, пък дава възможност на потребителя да пише, рисува и навигира свободно на екрана. Гъвкавата му стойка може да се позиционира под няколко ъгъла, създавайки предпоставки за комфортно потребителско изживяване по време на работа. Той е перфектен избор за широк набор от творчески приложения и такива свързани с образователна или офис дейност. Със своите впечатляващи характеристики и елегантна визия, IIYAMA ProLite T2255MSC-B1 и T2252MSC-B2 предлагат перфектен баланс между модерна функционалност и естетика за широк спектър от приложения в различни професионални среди.

Тъч монитори за всяка работна среда

Разгледайте всички тъч монитори налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: Tech Vision

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *