Професионални лазерни проектори NEC

Професионални лазерни проектори NEC

NEC PV710UL-B и PV710UL-W са професионални лазерни проектори с иновативна 3LCD технология, висока 7100 AL яркост и максимална гъвкавост при инсталация.

Визуални решения с висока яркост и лазерна прецизност

Новите инсталационни професионални лазерни проектори на NEC от серията PV, осигуряват висока производителност на лазерния светлинен източник, дълъг жизнен цикъл без допълнителна поддръжка, иновативни интерфейс технологии и впечатляваща гъвкавост при монтаж. Със своето премиум качество на картината, тези устройства намират убедително приложение в много сфери. Част от тях са на висшето образование, корпоративните среди, хотелиерството и свободното време. Те са най-доброто решение за всеки един голям инсталационен проект.

Японската компания нагледно доказва, че е възможно да се комбинира лазерен светлинен източник с LCD технология в корпус с дизайн без филтри. Това е изключително голяма стъпка напред в технологично отношение. Тя елиминира напълно необходимостта от въздушни филтри, тяхната подмяна и периодично почистване. Този факт се оценява високо от потребителите на фиксирани инсталации, защото нерядко местоположението на проекторите е трудно достъпно за поддръжка. Моделите PV710UL-B и PV710UL-W са оборудвани с усъвършенствана 3LCD технология. Тя генерира кристално чисти и наситено ярки цветове за вълнуващо визуално изживяване. Първият с буквата B се предлага във вариант с черен корпус, докато този с W е декориран в бяло.

Професионални лазерни проектори с 3LCD технология

Иновативната 3LCD технология първо разделя излъчената бяла светлина на червени, зелени и сини лъчи. След това ги филтрира през три течнокристални дисплея и накрая ги комбинира чрез така наречената дихроична призма. Резултатът е забележителна картина с брилянтно чисти и наситено живи цветове. Двете устройства разполагат с внушителните 7100 ANSI Lumens яркост и динамично контрастно съотношение от 3000000 към 1. Това ги прави идеален избор за работа в силно осветена среда. Физическата резолюция е 1920×1200 WUXGA, която в комбинация с функцията Cinema Quality Picture (CQP), гарантира високо качество при визуализацията на всяко едно динамично изображение. Интегрираният софтуер NaViSet Administrator 2 позволява дистанционно управление на мрежа от устройства за проектиране на NEC и Windows персонални компютри.

В среди с множество проектори, тази система улеснява многократно работата и контрола върху тях. Това е благодарение на ниските им разходи за поддръжка и минимална загуба на ценно време. Благодарение на своя напълно запечатан оптичен двигател, лазерните проектори PV710UL-B и PV710UL-W не се нуждаят от въздушен филтър. Те са снабдени с интегрирана система за течно охлаждане, която елиминира напълно необходимостта от подмяна и периодично почистване. Този иновативен прахозащитен дизайн удължава чувствително живота на лазерния светлинен източник. Така му осигурява 20000 часа работа без допълнителна поддръжка. Това предимство е от съществено значение, защото комбинирано със заложения 24/7 работен режим на проекторите, спестява според специалистите в NEC, до 25000 лева оперативни разходи през годините.

Гъвкавост при работа с иновативни технологии

И двата модела се отличават с модерна свързаност, позволяваща връзка с компютър или друго устройство с висока разделителна способност. Наличието на HDBaseT вход осигурява безпроблемен трансфер на некомпресирано Full HD цифрово съдържание, аудио сигнал и Ethernet захранване. Освен него, PV710UL-B и PV710UL-W разполагат и с по два HDMI порта, един USBA (ver. 2.0), RS232 и LAN конектори. Вградената функция MultiPresenter на NEC, позволява безжична презентация и споделяне на екрана между 16 устройства едновременно. Те могат да бъдат свързани към една и съща локална мрежа в конферентна зала или стая за обучение. Отдалечената wireless комуникация е възможна чрез допълнителен WiFi модул, осигуряващ максимална гъвкавост при работа в хибридна среда. Друга отличителна характеристика е функцията Keystone Correction. Тя автоматично коригира всяко трапецовидно изкривяване при проекция под ъгъл, трансформирайки го моментално в стандартен правоъгълник, независимо от местоположението на устройството.

Проекторите PV710UL-B и PV710UL-W се предлагат с вградена леща NP13ZL, специално пригодена за моделите от серията PA. Тя e с ръчно регулиране и коефициент на увеличение от 1.46 – 2.95 към 1. Разстоянието за прожектиране варира от 1.3 до максимум 31.8 метра, като от 16 метрова дистанция лещата е способна да проектира екран с големина 500 инча. Теглото и е 0.84кг, докато това на цялото устройство – 11.2кг. Освен с тази, двата проектора са съвместими и с още 9 модела лещи на компанията NEC. От тях 4 са с ръчно регулиране, а останалите с механизирано. Друго съществено предимство на лазерните PV710UL-B и PV710UL-W е ниското ниво на шум при работа в еко режим от 31dB (40dB в нормален). Това ги прави добър избор за дълъг и непрекъснат процес на мултимедийна презентация в условията на безшумна конферентна среда.

Отличителни предимства и параметри
До 20000 часа работа на светлинния източник

До 20000 часа работа на светлинния източник без допълнителна поддръжка, благодарение на иновативната лазерна технология. Тя проектира картина с висока яркост значително по-дълго във времето в сравнение с традиционните проекторни системи, базирани на лампи.

7100 ALumens заложена яркост

7100 ALumens заложена яркост – широко цветово пространство с наситено живи нюанси, кристално чисто бяло, дълбоко черно и висок динамичен контраст от 3000000:1.

Ниско ниво на шум

Ниско ниво на шум – до 31dB при работа в еко режим, подходящо за мултимедийна презентация в безшумна конферентна среда.

NP13ZL леща

NP13ZL леща с разстояние за проекция от 1.3 до максимум 31.8 метра, способна да визуализира екран с големина 500 инча от 16 метрова дистанция.

Keystone Correction функционалност

Максимална гъвкавост при монтаж за по-висока производителност. Keystone Correction функционалност за правилна визуализация на картината, независимо от местоположението на проектора.

Моделите PV710UL-B и PV710UL-W ясно илюстрират пътя на прехода към дълготрайна лазерна технология със светлинен източник без поддръжка. Използвайки същата стойка и лещи като базираните на лампи проектори от серията NEC PA, потребителите спестяват ненужни допълнителни разходи и загуба на ценно време. Устройствата са изключително подходящи за инсталиране и визуализации в големи помещения. Част от тях са конферентни зали, заседателни такива, пространства за изложения и мултимедийни презентации, галерии и места за активна сценична дейност. Те са чудесен избор и за сектор висше образование, като отговарят на всички съвременни изисквания необходими за провеждането на лекции и обучителни семинари. Могат да намерят адекватно приложение и в сферата на хотелиерството и дигиталната реклама, както и в свободното време за развлечение и отдих.

Sharp/NEC Display Solutions

Sharp/NEC Display Solutions е технологичен лидер в интеграцията на компютърни IT технологии, които се ползват от фирми и хора по целия свят. Обединението между двата гиганта NEC и Sharp осигурява най-широката гама от визуални решения в множество технологии. Те са базирани на богатия им опит в индустрията. Всички са надеждно проектирани с мисълта за дълъг живот на продукта. Иновативните бизнес продукти на Sharp включват професионални и търговски дисплеи, както и разработването на модерни интерактивни технологии и 8K решения.

Широката гама от висококачествени визуални технологии и решения за дигитална реклама на NEC е световно призната. Тя включва професионални дисплеи, интерактивни решения за образованието, дисплеи с тънки рамки за видеостени и професионални монитори. С NEC можете да избирате и между огромно разнообразие от професионални мултимедийни проектори, с най-нисък разход за придобиване и експлоатация. Гамата професионални лазерни проектори на NEC са подходящи за различни вертикали – стандартна и широкоформатна резолюция, яркост, богата амплитуда от разстояние за проектиране, ниско ниво на шум за по-комфортна работа, широка свързаност и съвместимост с всички съществуващи компютърни системи.

Разгледайте всички проектори налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: Tech Vision

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *