Porsche Design и Acer представят Porsche Design Acer Book RS

Porsche Design Acer Book RS и Porsche Design Acer Mouse RS

Porsche Design Acer Book RS – Съвкупност от дизайн и върхова производителност

Porsche Design и Acer обявиха ново сътрудничество. Porsche Design използва философията си за функционален дизайн и своя инженерен подход. Acer пък допринася с най-новите технологични иновации и високото си реноме на глобалния IT пазар. И двете фирми са познати в сферите си като създатели на уникални авангардни и атрактивни продукти. Първият резултат от това партньорство е лаптоп с върхови параметри, който съчетава модерните технологии с традиционни, минималистични дизайнерски елементи.

Porsche Design Acer Book RS има изцяло метален корпус. В него са поместени най-новия Intel® Core™ i7 процесор 11-то поколение и графичен процесор NVIDIA® GeForce® MX3502. Освен това той е супер компактен като тежи само 1.2 кг. Капакът на корпуса е изработен от въглеродни влакна. Това е материал доказал се във времето при моторните спортове със своята изключителна здравина, лекота и експлоатационни показатели. Porsche Design Acer Book RS е съвместно проектиран с Intel и базиран на платформата Intel Evo1. Това свидетелства, че моделите1 от тази серия отговарят на ключови показатели за потребителската удовлетвореност. Такива са бързата реакция, незабавната готовност за работа след включване, дълъг живот на батерията в реални условия и нейното бързо зареждане. Благодарение на това лаптопът ще позволи на потребителите да се справят перфектно с всяка задача.

Porsche Design Acer Book RS и Porsche Design Acer Mouse RS
Porsche Design и Acer коментират:

„Със своите повече от 40 години опит в компютърната индустрия и с високите достойнства на продуктите си, Acer напълно отговаря на нашия стремеж да създаваме отличаващи се изделия, съвместно с нашите партньори. За нас е удоволствие да стартираме това партньорство именно с новия Porsche Design Acer Book RS, който въплъщава в себе си същността на нашата марка и задава нови стандарти в компютърната производителност и дизайн“, сподели Ян Бекер, главен изпълнителен директор на Porsche Design Group.

„Плодът на това вълнуващо партньорство между Acer и Porsche Design е Porsche Design Acer Book RS – перфектна комбинация от стил и производителност за съвременния професионалист, който е винаги в движение. Обединявайки технологичния опит на Acer и дизайнерските умения на Porsche Design, ние създадохме един съвършен продукт, който има не само непреходна естетика, но и изключителни параметри“, допълни Джери Као, главен оперативен директор в Acer.

„Като резултат на интензивната съвместна работа на инженерите, лаптопите, отговарящи на платформата Intel Evo, са определено най-добрите лаптопи за работа, с което вдигат високо летвата на потребителските изисквания – споделя Крис Уокър, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър за мобилни клиентски платформи, Intel. – Intel Evo продуктите, какъвто е новият Porsche Design Acer Book RS с 11-то поколение Intel Core процесор и графика Intel Iris Xe, са оптимизирани така, че да осигурят производителността, бързата реакция и дълъг живот на батерията, необходими на съвременния потребител при работа или забавление с компютъра.“

Емблематичен дизайн, който не може да бъде сбъркан

Дизайнерската философия на Porsche Design за оптимална функционалност прави Porsche Design Acer Book RS ярък пример за върхов компютър. При него всяко дизайнерско решение е целенасочено. Капакът от 3k въглеродни влакна се откроява на фона на сребристия корпус на лаптопа. Контраст, който му придава едновременно дързък вид и невероятна компактност. Машината тежи едва 1,2 кг и е тънка 15,99 мм. При отваряне клавиатурата на лаптопа леко се повдига, благодарение на еднокорпусната панта, която свързва двете плоскости. Това не само предоставя удобство при писане, но и подобрява охлаждането му. Клавишите с подсветка осигуряват удобно ползване дори през нощта. Стъкленият прецизен тъчпад възприема многопръстови жестове за по-интуитивно преминаване към прозорците на активните програми.

Мощен и завладяващ

Под капака си Porsche Design Acer Book RS е оборудван с най-новите Intel Core i7 процесори от 11-то поколение. С графика Intel Iris Xe и допълнителни графични процесори NVIDIA® GeForce® MX3502. Има 16GB RAM, за да се гарантира, че безпроблемно ще се справи с всяка задача, възникнала през работния ден. Той разполага с 14-инчов FHD IPS2 сензорен екран, покрит със слой от антимикробно3 стъкло Corning® Gorilla® Glass. Дисплеят му пресъздава 100% sRGB цветовата гама. Привличат вниманието ултратесните рамки на екрана, осигуряващи по-пълно възприемане на изображенията. Това е благодарение на съотношението между площта на екрана и корпуса е 90%.

Двойните медни топлопроводи гарантират, че устройството ще остава винаги добре охладено. Впечатляващата му батерия издържа 17 часа4, като същевременно при нужда е в състояние да осигури 4 часа използване5 след 30-минутно бързо зареждане. Двулентовият мрежов адаптер Intel® Wi-Fi 6 (Gig +), пълният набор от портове (USB-C ™, Thunderbolt ™ 4 и USB3.2 Gen 2) и интелигентните функции допълнително подобряват потребителското изживяване. Такива функции са вписването с пръстов отпечатък чрез Windows Hello и Modern Standby & Wake on Voice.

Porsche Design Acer Book RS
Специално създадени аксесоари

Многофункционалната раница с няколко отделения Porsche Design Acer Travelpack RS (съдържаща подложка за мишка, мишка, чантичка за носене и калъф за лаптоп) е идеалният спътник6 на Porsche Design Acer Book RS. Чантата за носене е изработена от кожа ECCO® PALERMO XA – издръжлив материал, приятен на допир и с фин блясък. Магнитни закопчалки прикрепват към чантата калъф за лаптоп, изработен от плат 1680D, който не пропуска вода и защитава лаптопа от надраскване и износване, каквито са вероятни при честа употреба на път. За практичност, част от калъфа за лаптопа може да се отстрани и да се ползва и като подложка за мишка.

Безжичната Bluetooth и Wi-Fi мишка Porsche Design Acer Mouse RS допълват съдържанието на раницата. Въглеродни влакна са използвани за подсилване на левия бутон на мишката и допринасят за характерния дизайн. Същият материал покрива и долната повърхност на мишката, с което се гарантира продължителното й ползване, а монтиран в тази повърхност DPI превключвател позволява на потребителите бързо да изберат измежду три предварително зададени нива на чувствителност.

Porsche Design Acer Mouse RS

Легенда:

[1] Проверено, измерено и тествано спрямо първокласна спецификация и ключови индикатори при ползване като част от иновационната програма на Intel за лаптопи Project Athena. Резултатите са от тестовете към август 2020 г. и не гарантират индивидуалната работа на лаптопа. Мощността и производителността варират в зависимост от употребата, конфигурацията и други фактори. За по-пълна информация относно производителността и резултатите от бенчмарка посетете Intel.com/Evo.

[2] Всички марки и имена на продукти, споменати тук, са регистрирани търговски марки на съответните им компании и се използват единствено за описание или идентифициране на продуктите.

[3] Антимикробното стъкло Corning® Gorilla® Glass не претендира, че напълно защитава потребителите или предоставя никакви преки или косвени ползи за здравето.

[4] Данни за живот на батерията, базиран на MobileMark 2014. Действителният живот на батерията варира в зависимост от спецификациите на продукта, компютърните настройки и стартираните приложения или функции. На всички батерии максималният капацитет намалява с времето и използването.

[5] „Използване“ се отнася до възпроизвеждане на видео, а „време за зареждане“ се отнася до изключен лаптоп по време на зареждане.

[6] Включени в Premium пакета или се продават отделно.

Източник: Acer България

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *