Бюджетни решения за дома и офиса

Бюджетни решения за дома и офиса

AOC 24B2XH/EU и Philips 273V7QDSB/00

Мониторите AOC 24B2XH/EU и Philips 273V7QDSB/00 са бюджетни решения предназначени основно за работа в дома и офиса. Те се отличават с елегантно проектирана визия, IPS панели със широки зрителни ъгли и технологии щадящи зрението на потребителя. Освен, че изглеждат модерни и привлекателни, те са проектирани с тънък безрамков 3-странен дизайн. Той им позволява безпроблемна надстройка с още няколко екрана един до друг. Благодарение на своята Full HD (1920х1080) разделителна способност, тези монитори ви позволяват да четете ясен текст, работейки с офис приложение, да се насладите на игра с високо качество или пък да гледате Blu-Ray филм. Каквото и да изберете, с тази резолюция на екрана, то ще се визуализира с отчетливи детайли, без да е необходима графична карта от висок клас и без да изразходвате много от ресурсите на вашата система. Нещо повече, с Full HD яркостта е достатъчно висока, контрастът значителен, а цветовете реалистично поднесени и отговарящи на оригинала.

Бюджетни решения за дома и офиса
Нови бюджетни решения за дома и офиса

Моделът AOC 24B2XH/EU е оборудван с усъвършенстван 23.8-инчов IPS панел, предлагащ широки зрителни ъгли (178º/178º). Така може изображенията да изглеждат винаги отлично и точно. Яркостта на дисплея е 250cd/m2, а статичното контрастно съотношение 1000:1. Времето за реакция на LED подсветката е 4ms GtG, докато честотата на опресняване е 75Hz. Мониторът покрива на 106% цветовото пространство на sRGB. Това дава възможност на потребителя да работи по задачи със сложни графики, сърфира безпроблемно в интернет, създава уеб съдържание, гледа филми или пък играе вълнуващи игри в часовете за отдих. Режимът Low Blue Mode предпазва очите от вредното синьо лъчение, което по време на дълги сесии пред екрана причинява напрежение и умора в тях. Функцията намалява късите сини вълни без да жертва качеството на цветовата композиция.

Технологията Flicker Free прилага друго иновативно решение, което регулира яркостта на картината и намалява до минимум нейното трептене на екрана. По този начин се запазва здравословния комфорт на очите по време интензивна работа. Откъм свързаност AOC 24B2XH/EU е снабден с един аналогов VGA вход и един цифров HDMI. В допълнение към тях, устройството разполага и 3.5 mm Audio jack изход за свързване на слушалки, например. Интерфейсът HDMI (High-Definition Multimedia Interface) e мултимедиен стандарт. Той се се поддържа от съвременните конзоли за игри, графични процесори и декодери, съвместими със системата за защита на цифрово съдържание HDCP. Това означава, че конекторът може безпроблемно да осигури трансфер, както на аудио, така и на качествено видео съдържание. Стойката на модела предлага наклон в диапазона от -3.5 до +21.5 градуса за комфорт и удобство при продължително стоене пред екрана.

Бюджетни решения за дома и офиса
Full HD резолюция и елегантен безрамков дизайн

Philips 273V7QDSB/00 е 27-инчов дисплей, проектиран със широкоъгълен IPS панел и Full HD разделителна способност. Благодарение на тези свои параметри, устройството визуализира отчетливо ясни изображения с висок контраст и реалистични, наситено живи цветове. Всичко това прави мониторът идеален избор не само за снимки, филми и сърфиране в интернет, но и за професионални приложения, изискващи точност на цветовите нюанси и еднородна яркост по всяко време. Екранът разполага с Anti-Glare покритие срещу отблясъци от силна околна светлина. Заложената яркост на Philips 273V7QDSB/00 е 250cd/m2, а статичното контрастно съотношение 1000:1. Времето за реакция на W-LED подсветката е 5ms GtG, докато честотата на опресняване е 60Hz.

Технологията SmartImage на Philips анализира показаното на екрана съдържание и оптимизира настройките на дисплея. Тя е лесна за ползване и позволява на потребителя да избира между режими за гледане, като „Офис“, „Снимка“, „Филм“, „Игра“ и „Икономия“ в зависимост от целта на приложение. Когато някой от тях бъде задействан с натискането на само един бутон, технологията автоматично оптимизира контраста, наситеността на цветовете и остротата на изображенията, за да постигне най-добрите показатели. Друга патентована от Philips функционалност, която е интегрирана в този модел е SmartContrast. Тя анализира показаното на екрана и регулира цветовете и интензитета на подсветката. Така предоставя най-добрите цифрови изображения и видеа, съдържащи тъмни полутонове. При избор на икономичен режим, контрастът се регулира, докато подсветката се настройва фино за точно възпроизвеждане при работа с офис приложения, намалявайки значително консумацията на електроенергия.

Богат набор от функционалности и добра свързаност

Добрата свързаност на Philips 273V7QDSB/00 е обезпечена чрез наличието на аналогов VGA вход и два цифрови порта в лицето на HDMI и DVI-D. Благодарение на тях, мониторът има целия необходим хардуер за приемане на входящ мултимедиен сигнал с висока детайлност. Оборудван е и с един HDMI аудио изход. Разбира се, към всички тези предимства са добавени и технологията Fricker-Free, елиминираща трептенето на картината и режимът Low Blue Light, намаляващ вредните сини вълни. Друга интересна функционалност, характерна за мониторите Philips, e EasyRead. Тя дава на потребителя усещането като за четене от лист хартия. Стойката на модела предлага наклон в диапазона от -5 до +20 градуса за по-добро позициониране при продължителна работа.

Бюджетни решения за дома и офиса
Перфектните бюджетни решения за работа

AOC 24B2XH/EU и Philips 273V7QDSB/00 са перфектните устройства за работа с офис приложения и развлечение в часовете за отдих. Техният елегантен дизайн е умело съчетан с редица съвременни технологии и функционалности. Те осигуряват висока производителност и грижа за очите на потребителя, при това на атрактивно добра цена. Всичко това ги прави перфектните бюджетни решения за работа.

Разгледайте всички монитори налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: Tech Vision

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *