Статии
10.05.2019

Как да бъдете по-продуктивни с два монитора

Решили сте да подмените старото си бюро с ново по-голямо и вероятно го правите, за да имате повече работно пространство. Когато то е ограничено нещата ви започват да се трупат едно  върху друго и в крайна сметка губите ценно време за да откриете необходимата папка или документ, ако въобще ги намерите.

Същото може да се каже и за работното пространство на вашия монитор. Използването на втори монитор осезаемо ще разшири това пространство. Предлагаме ви няколко начина на използване на два монитора, които могат да подобрят производителността ви.

 Опция за разделяне на екрана

Няма никакво съмнение, че опцията за изглед на разделен екран се доближава до това да използвате два монитора. Ако използвате приложения в Windows 8 или 10, можете лесно да ги добавяте в един разделен изглед на екрана, като просто ги плъзнете от двете страни на екрана. Какво не е наред с този подход? Е, нищо, освен че елементите, които сте отворили в изгледа на разделен екран, не са в голям размер. Може да сте решили проблема  с многото кликове с мишката, за да се максимизират или минимизират вашите приложения, но наистина не сте разширили вашето работно място. Все пак, ако не разполагате с възможността да използвате два монитора по една или друга причина, тогава ще трябва да се задоволите с функциите на разделения екран. Но, ако можете да си позволите втори монитор ще бъдете много по-доволни с пълния изглед на отворените приложения.

Дайте почивка на мишката си и спрете кликанетоresting_mouse

Отворили сте браузъра и търсите нужната информация за важния проект, вашия Microsoft Word документ също е отворен за да си водите бележки. И така, четете статията, кликвате на документа за да добавите бележките, които сте избрал, минимизирате документа или кликвате прозореца на браузъра, за да се върнете на него. След това цикъла започва отново – кликане, кликане, нагоре, надолу, кликане и пак кликане. Много по-лесно би било, ако сте отворили браузъра в един монитор, а документа в друг. Така ще имате ясен поглед върху двете приложения и няма да ви се налага да снемате очи от статията или да отделяте пръстите си от клавиатурата, за да въвеждате избраните от вас бележки. Край на ненужните кликове и минимизиране на приложения надолу, нагоре с мишката. В интересно проучване, проведено от Software Usability Research Laboratory, към държавния университет на Уичита, в което са взели участие 60 души, изследователите правят следните констатации конкретно по този аспект от употребата на два монитора едновременно в сравнение със само един:

„Участниците бяха склонни да превключват прозорците по-често и да кликат с мишката повече при употребата на един монитор. Като се има предвид по-малкия размер на екрана, участниците бяха принудени да управляват прозорците, като ги припокриват или ги минимизират.“

Намалете риска от грешки

По време на кликането, минимизирането и натрупването на много отворени прозорци със сигурност ви се е случвало да затворите някое приложение по погрешка. Ако разполагате с два монитора ще сте в състояние да виждате две пълноразмерни приложения едновременно и да намалите този тип грешки, които ви костват ценно време. С „удължаването“ на дисплея можете също бързо да плъзгате елементи от един екран на друг. Ако сте изтеглите всички изображения за вашата нова брошура в грешната папка, отворете правилната папка в съседния монитор и просто плъзнете вашите елементи за да ги преместите. Докато копирате текст от един документ в друг понякога се случва да направите грешка без да я осъзнаете веднага. Когато ползвате два монитора можете да маркирате избрания текст и просто да го плъзнете до местоназначението в документа, отворен в съседния монитор, без необходимостта от действието copy/paste.

Това са ефективни начини, които намалят грешките ви и увеличават продуктивността ви вследствие от употребата на два монитора. С един бърз поглед, дори без да движите главата си, лесно можете да виждате приложенията с които работите и да отстраните появилите се грешки по-бързо.

Как това би ви помогнало наистина?dual_monitors

Може да си мислите, че употребата на два монитора е приложима само при някои професии или при индустриалното производство, но не и за вашата, така че защо да се притеснявате. Разбира се програмистите и разработчиците могат да са много по-ефективни докато пишат кодовете си на единия монитор и получават продукциата на другия. Виждайки незабавно резултатите от работата си със сугурност им помага да са по-продуктивни. От личен опит мога да ви кажа, че употребата на два монитора е приложима за доста професии и далеч не се огранчава само в сферата на Информационните Технологии. От писатели, бизнес анализатори, видео редактори, акаунт мениджъри до продавач-консултанти, ако работите на компютър и използвате повече от едно приложение на ден, ползването на два монитора със сигурност ще ви направи по-продуктивни.

Само си помислете – различни приложения на отделни екрани.

Отговаряте на имейли на единия дисплей, като същевременно ползвате софтуер за редактиране на снимки в другия, точно там, където сте спрели. Тествате и сравнявате изпълнението на различните браузъри като отворите Internet Explorer на един монитор и Firefox, на другия за да забележите бързо разликите. Влачите и пускате елементи като текст и изображения от единия дисплей на другия, като значително намалявате грешките.

Грешната употреба на два монитора

Някои от вас може да не са съгласни, че ползването на два монитора може да увеличи производителността. Някои биха казали, че дори може и дая намали. Честно казано, със сигурност е възможно, но най-вероятно зависи от това, за което ще се използват тези екрани. Ако възнамерявате да използвате втория монитор за гледане на любимия си сериал, най-новата си игра или последното видео на Джейсън Деруло, то шансовете очите ви да бъдат там, вместо върху работата ви, занчително се увеличават. Смисълът на двата монитора, отново, е да разшири вашето работно пространство, а не да го превърне в игрална площадка, която да отнема вниманието от работата ви.DualMonitorsWordYouTube

Какво е вашето предпочитание?

Използвате ли два монитора, и ако е така бихте ли се върнали към употребата на само един? Или пък все още се двоумите дали да се възползвате от втори монитор, поради някаква причина, и ако е така, защо? Тъй като все още има различни становища за това дали използването на два монитора наистина ще ви направи по-продуктивни, ние от екипа на Pic.bg, ще се радваме да споделите мислите си в коментарите по-долу.

Последвайте ни:
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
RSS

About this author

0 comments

There are no comments for this post yet.

Be the first to comment. Click here.

Статии
 
Преряването на лаптопа е един от основните проблеми, с които вероятно...
 
Можете да използвате лаптопа си без батерията Няма причина лаптопът без...
 
Остават броени дни до Черния Петък, денят с най-големите намаления през...
 
Ако често пътувате, постоянно сте в движение и ви е нужно...
 
Много от запалените геймъри подхождат подигравателно към идеята за използване на...
 
Какво можем да направим ако разлеем течност върху лаптопа?  Знаете ли...
 
Лаптоп за интернет, музика , филми – ако често сваляте филми,...
 
Един ден се събуждате и осъзнавате, че е дошло време за...
 
И така, стигнали сте до там, че сте събрали приличен бюджет...
 
Следващото ръководство  обхваща най-добрите лаптопи до 1299лв на базата на продажби,...
 
Как да изберем нов лаптоп? Ако се интересувате от разумно пазаруване,...
 
Едно ниво по-нагоре в ценовия диапазон в нашето ръководство за покупка...
 
С толкова много възможности, които съществуват на пазара и времето за...
 
Решили сте да подмените старото си бюро с ново по-голямо и...
 
В днешно време всички ние сме обвързани с нашите устройства, от...
 
Програмирането може да бъде много забавна и интересна професия, но ще...
 
Продуктите на Acer са проектирани и тествани в своята надеждност. Въплътили...
 
Всеки път, когато можете да ползвате комбинация от клавиши, вместо да...
 
Скоро излезе нoвa вepcия нa open source софтуера зa 3D дизaйн...
 
Компютрите Apple достигнаха дял от 10%. Това показват данните, проучени от NеtМаrkеtЅhаrе....
 
Кopпopaциятa Іntеl peши oтнoвo дa ce зaeмe c гpaфичнитe пpoцecopи. Нeoтдaвнa...
 
  Днес ще ви дадем няколко съвета за това как да...
 
Паролите винаги са обект на притеснение. Ако трябва да са мега добри,...
 
  Както всички знаем за вредата от радиация от смартфони се спори отдавна...
 
Все още не ясна точната дата на cлeдвaщия гoлям ъпдeйт, но тази...
 
Южнокорейкият технологичен гигант Samsung Electronics стана най-големият производител на чипове в...
 
Днес ще ви покажем някои от най-интересните неща, презентирани на най-голямото...
 
Днес ще ви представим безплатна програма за премахване на ненужните файлове...
 
Днес ще ви представим един безплатен софтуер, с който да защитите...
 
По време на СЕЅ 2018, американската компания Оѕѕіа получи приз за най-добър иновационен...
 
Приложение People Майкрософт засилва социалната си игра с приложението People. Ново...
 
В основната версия на Windows 10 е вграден мениджър на пароли, който, както...
 
Често чуваме оплаквания за живота на батериите на смартфоните и постоянно...
 
По време на мероприятието Samsung Galaxy Unpacked 2016, което се състоя...
 
До броени минути Samsung ще излъчат на живо 360 градусов стриим, в който...
 
Бизнес лаптопите HP ProBook по-достъпни от всякога HP ProBook – една...
 
NVIDIA GeForce GTX980 (8GB GDDR5) за Nootebook е 28 нанометрична видео карта...
 
GeForce 940M с кодово име N16S-GT-S/B е 28 нанометрична графична карта...
 
Brother DCP-T300 – създаден, за да печатате повече и да спестявате...
 
Лаптопите от B серията на Lenovo не се славят с най-мощната...
 
Кратко видео представяне на Dell Inspiron 5559   Лаптопа Dell Inspiron 5559...
 
Лаптоп Dell Inspiron 5558 – сигурен и достъпен лаптоп за всеки...
 
NVIDIA GeForce GTX 960M е 28 нанометрична графична карта от висок...
 
От японската компания напомнят за 5 компонентната гаранция  No Matter What...
 
HP подчертава своята воля и способността за иновации в ноутбук сегмента...
 
HP ProBook – Дизайн, качество и устойчивост Бизнес ориентирания модела на HP ProBook...
 
NVIDIA GeForce GTX 970M е 28 нанометрична графична карта от висок...
 
Видеокарта  NVIDIA GeForce GTX 980M е 28 нанометрична графична карта от...
 
Intel прибави към своята ценови лист нов мобилен процесор. Това е чип с ултра...
 
Nvidia без много излишен шум анонсира, че ще пусне на пазара три...
 
 Lenovo показа нов 2в1 таблет, който може да се трансформира в...
 
Компанията от Лас Вегас представи нов монитор от висок клас  с ултра-тънка...
 
Най-евтините процесори Intel Core от шесто поколение за десктоп компютри бяха...
 
На изложението в Лас Вегас по-рано този месец, американската компания показа...
 
 Когато човек търси високо производителен лаптоп и целите му предимно са...
 
Samsung представи най-новия си модел карта памет – microSD картата PRO Plus 128GB....
 
С появата на 3D-камерите и пускането на операционната система Windows 10 с личния...
 
  Toshiba  изненада приятно технологичните любители за предстоящите празници със своето...
 
Последвайте ни: #sfsi_plus_floater .sfsi_plus_twt_tool_bdr .sfsi_plus_inside{margin-top: -18px;} ...
 
Агресивен дизайн и компоненти са отличителните белези на най-новите модели лаптопи...
 
През месец септември Google и NASA закупиха изчислителната система D-Wave 2X...
 
  Докато продажбите на таблетите са се свили в последните няколко години,...
 
Acer представя тази есен пълно бойно снаряжение за геймъри. Два десктоп...
 
Windows празнува 30 години.  Първата версия на платформата дебютира на 20...
 
Google Maps вече и в офлайн режим. Всеки, който иска да...
 
Сигурно имате завидно количество данни, които искате да съхраните на смартфона...
 
Подробности за четири модела  от новите високо-производителни процесори  на Intel Broadwell-E се...
 
Изискан, елегантен, бърз Запазвайки духа на фамилията Nexus, 5X предлага отлична...
 
От 31 октомври 2016 г., производителите на персонални компютри вече нямат...
 
Google планира да създаде универсална операционна система Въпреки че Google не...
 
За живот на пълни обороти Невероятна мощност и стил са  думитe,...
 
Китайския производител Lenovo представи най-големия си таблет Yoga Home 900, който работи под операционната...
 
Toshiba представя уникалния Windows 10 таблет dynaPad, който преоткрива писалката и хартията....
 
Интересът към таблетите намалява и няма признаци за възможен обрат Доставките...
 
Това е геймърският лаптоп с ОС Windows 10 , анонсиран вчера от компанията Hewlett-Packard....
 
Производителят на памети Adata Technology обяви модулите Premier DDR4 2133 SO-DIMM, оптимизирани за...
 
Потребителите ще могат да кликнат върху иконата Moji и разглеждат селекция...
 
  Онлайн играта на покер е изключително популярна днес, а наградните...
 
  Toshiba актуализира дизайна и спецификациите на част от сериите си...
 
Включете се във фейсбук играта на ПИК КОМПЮТЪР до края на...
 
Миналата седмица се появи информация за това, че компанията TUL Corporation...
 
От началото на септември Toshiba активира лимитирано промоционално предложение – гаранцията...
 
Как да изберете таблета, който е точно за вас? С толкова...
 
От брилянтно оцветени семейни фотографии до богати на цвят брошури за...
 
Днешните настолни компютри са лъскави, тънки и заредени с повече мощност...
 
Много потребители по света се вълнуват, кога ще излезе новия iPhone...
 
Над 87% от българските Интернет потребители са станали жертва на компютърен...
 
    Последвайте ни: #sfsi_plus_floater .sfsi_plus_twt_tool_bdr .sfsi_plus_inside{margin-top: -18px;} ...
 
Lenovo IdeaPad B50 Бюджетен лаптоп, който върши чудесна работа за офис...
 
 Днес, ще разгледаме една доста спорна тема сред геймърите  –   PC срещу...
 
С напредването на технологиите и все по-голямата  нужда от преносими компютри , доста...
 
Windows 10     Какво да очакваме от него? С новия...
 
Facebook планира отново да прави интересни промени по мобилното приложение Messenger  ...
 
След като ви запознахме с гейминг серията от настолни компютри Acer  Predator , която предлага много...
 
Predator G Изключителна геймърска мощ. Винаги на върха! Геймърската ви страст...
 
Toshiba представи своята нова серия Satellite C, включваща 17,3-инчовите Satellite C70-C/C70D-C и...
 
С настъпването на летните жеги и почивките, трябва да помислите малко...
 
ASUS Transformer Book T100 е красивият ултрапортативен 10.1-инчов Windows таблет. Отделете таблета за да може...
 
 Продуктите на Acer са проектирани и тествани да издържат. Въплътили най-новите...
 
    Изминалите седмици донесоха раздвижване при фирмите производителки на мобилна...
 
Ето и някои съвети от нас… Едно от основните неща е да...
 
Microsoft обяви, че Windows 10 ще бъде достъпен от 29 юли...
 
През април месец Toshiba отбеляза 30 години от пускането на първия...
 
Едва ли се учудвате от изобретателността на работещите в Google. Хора,...
 
Не бързайте да си сменяте таблета заради счупване, което може да...
 
Успех, надяваме се да сме били полезни. Модела който подобрихме е...
 
За да бъде максимално лесен и правилен избора за вас –...
 
Най-новият хибрид на японската компания – Satellite Click Mini е наличен официално и на...
 
В случай, че при работа с преносимия си компютър имате индикации...
 
Сред Dell S – серия мониторите ще намерите красиви IPS предложения...
 
Intel се доказа през последните години като един от най-добрите производители...
 
Ами….. до вчера компютъра си работеше, сега се чува едно тракане...
 
Последната бюджетна серия на Dell Inspiron 3542, вече се задържа достатъчно...
 
Изминалите седмици донесоха раздвижване при фирмите производителки на мобилна комютърна техника...
 
Виждам образа ти – Идеален си! Тези изразителни очи, в които...
 
Искате да си купите компютър. Вече сте направили своя избор между...
 
Защото: 1. Зад марката стои екип от специалисти, които изграждат и...
 
Знаете, че ​Google постоянно прави някакви нововъдения, които до такава степен се...
 
Днес, 13.01.2015г., официално Майкрософт прекратиха основната поддръжката Windows 7, най-разпространената и...
 
Вероятно прекарвате не малка част от времето си от денонощието пред...
 
Както знаете, Microsoft закупи Skype преди време. През Май тази година...
 
През целия си живот съм била подценявана. Всички хора от околието...
 
Може би сте срещали като определение на вид RAM памет DDR3...
 
Това е странна седмица за нашия офис: продуктовият полудя! Започна се...
 
Когато искате да сте изрядни във всичко във Вашия офис… Когато...
 
Стандартна ситуация – бързият ви и продуктивен допреди известно време компютър...
 
Едно от нещата, които са приоритетни за нас, е да предлагаме...
 
На 21.11.2014 компанията Corning анонсира новото покритие Corning Gorilla Glass 4....
 
TravelMate B115 идва  на пазара на САЩ и Канада по-късно този месец  с 11,6 инча дисплей, Windows...
 
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни,...
 
Тази седмица препоръчваме уникналното съотношение на производителност Core i7-4500U, 8GB, 1TB,...
 
Днес Ви представяме нашето седмично предложение – Лаптоп Lenovo G50-70 . Подходящ за:...
 
М. Октомври 1814 е белязан от едно от най-странните и трагични...
 
С все по-голямато навлизане на смарт устройствата на пазара, се променят...
 
Баща се обръща към сина си: -Сине, какво искаш да ти...
 
Какво представлява облачно хранилище? Най-просто казано това е мястото, където да...
 
Операционна система: Първото нещо, което ще ви посрещне щом включите вашето...
 
Американската социална медия Facebook разработва нова версия, към основната си платформа,...
 
Когато в главата ви се върти и не ви дава мира...
 
Зловещо пропукване се разнесе. Тихи стъпки се промъкваха във въображението на...
 
Днес беше един от най-лошите дни в живота ми! – изплака...
 
Офисният пакет на Microsoft за iPad, iPhone и Android от днес...
 
Microsoft чрез официалната Facebook страница на Nokia съобщи за наближаващ анонс...
 
Слуховете около пускането в продажби на 8 GB версии на Radeon...
 
След масовото навлизане на таблетите на пазара, те все по-често започнаха...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
Преряването на лаптопа е един от основните проблеми, с които вероятно...