6 начина да подготвим детето си за новата учебна година

Лятото си отива, което означава, че е време да се подготвите за нова учебна година. Помогнете на детето си да се организира с тези полезни 6 съвета.

Развиването на добри организационни умения е ключов компонент за успеха в училище и в живота. Въпреки че някои хора по природа са по-организирани от други, всеки може да си създаде програма и система, за да помогне на едно дете да се „събере”. Ето списък със стратегии, които можете да използвате, за да помогнете на детето си да поддържа ежедневието си под контрол през тази учебна година.

1. Използвайте списъци

списък

Помогнете на детето си да влезе в навика да води списък със задачи. Използвайте ги, за да поставяте задачи, домакински задължения и напомняния за това какви материали да вземе в клас. Детето Ви може да съхранява малък тефтер за записване на домашни работи. Отметването на завършени задачи от списъка ще му даде усещане за постижение.

Можете дори да използвате приложения като Google Keep, където можете да създавате споделени списъци за задачи. Ако детето ви все още няма смартфон, който да поддържа такъв тип приложения, но бихте искали да му купите такъв, можете да разгледате нашите предложение тук (или пък да се поглезите себе си с нова придобивка). Можете да използвате приложението, за да следите кои задачи вашето дете изпълнява веднага и кои му отнемат малко повече време. Може да се нуждаят от помощ по дадена тема или може да се наложи да организират заданията си, което ни води до следващия ни съвет …

2. Организирайте домашните

Преди да започнете писането на домашни, окуражете детето си да нареди задачите в реда, в който трябва да се свършат. Те трябва да започнат с една, която не е твърде дълга или трудна, но избягвайте да запазвате най-дългите или най-трудните задачи за последно. Последното нещо, което искате е дете, работещо над есе по история в 10 часа през нощта.

Ако детето ви има по-голямо задание, което не е спешно, покажете му как да го организират на по-малки парчета, които може да свърши в обичайното си време за домашна работа.

организация за училище

3. Обособете място за учене

място за учене

Полезно за детето Ви е да учи на едно и също място всяка вечер. Не трябва да е спалня, но трябва да е тихо място с малко неща, които могат да го разсейват. Всички учебни пособия и материали да са наблизо. Едно удобно бюро, където да остави лаптопа или компютъра си, както и всички тетрадки и учебници. Ако Вашето дете има нужда от нов лаптоп, който да му е удобен и полезен за учебния процес, можете да разгледате богатия избор от лаптопи за бизнес и образование на PIC. Възползвайте се и от промоциите Back to school, валидни до 30 септември. Ако вашето малко дете иска да учи с вас, ще бъде добре да наблюдавате напредъка им и да насърчавате добрите им навици.

4. Задайте определено време за учене

време

Много полезно за децата е да имат определено време всеки ден, запазено за учене и писане на домашни работи. Най-доброто време обикновено не е веднага след училище – повечето деца се възползват от това време, за да разпуснат. Включете детето си в избирането на подходящо време. Дори и да нямат домашна работа, запазеното време може да се използва за преглед на уроците за деня, преговор или работа върху предстоящ проект.

5. Водете организирани тетрадки

Помогнете на детето си да следи документите, като ги организира в папка или тетрадка. Това ще му помогне да преразгледат материала за часовете всеки ден и да организират материала за вбъдеще, за да се подготвят за тестове по-лесно. Използвайте разделители, цветни бележки, маркети и т.н. Отделните папки „да се направи“ и „готово“ помагат за организирането на работни листове, известия и документи, които трябва да бъдат подписани от родителите, и осигуряват централно място за съхраняване на изпълнени задания. Ако пък се нуждаете от нов принтер – ето една полезна статия за това как да изберете нов такъв.

тетрадка

6. Подгответе се за предстоящия ден предварително

Преди детето ви да си легне да приготви учебниците и тетрадките си в чантата си. Ако детето Ви има нужда от нова раница, можете да харесате подходяща тук или да получите раница като подарък при покупка на лаптоп или компютър от промоционалната кампания Back to School. Дрехите за следващия ден  да бъдат подредени с обувки и аксесоари. Устройствата трябва да бъдат включени за зареждане. Това ще намали сутрешното объркване и ще позволи на вашето дете да се подготви бързо за предстоящия ден.

раница за детето

Преди всичко, давайте добър пример. Използвайте начини за организация, календари ,тефтери. Приготвайте собствените си дрехи за следващия ден. И правете свои собствени списъци с задачи, за да се учи детето Ви от Вас.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *