Как да удължите живота на батерията на лаптопа си, когато сте навън?

Ето и някои съвети от нас как да удължите живота на батерията си…

Намалете яркостта на дисплея

Едно от основните неща е да намалите яркостта на дисплея си. Дисплеят е един от елементите, които консумират най-много енергия. Като намалите неговата яркост, щадите и батерията на лаптопа.
Това със сигурност ще намали консумираната енергия и ще предотврати изтощаването на батерията на вашия лаптоп.

Спрете ненужните програми

Не оставяйте включени програми, които не ползвате в момента. Те допълнително натоварват компютъра. Желателно е да редуцирате броя на включените софтуерни приложения когато работите на лаптопа само благодарение на енергия идваща от батерията му. Колкото по-голямо е натоварването, толкова повече енергия ще изразходите.

Изключете свързаните устройства

set 1
спестете енергия

Работейки с лаптопа, понякога ви се налага да свързвате към него различни устройства. Това можете да правите и за забавление, но повярвайте на батерията ви въобще не и е забавно. Аксесоарите, които поставяте в преносимия си компютър, може да ви вършат работа по един или друг начин, но те определено изтощават батерията, затова най-добре ги ползвайте възможно най-малко.

Дръжте батерията охладена

Дръжте батерията на лаптопа си винаги охладена.  Когато сте навън, се погрижете да има приток на въздух и възможност за охлаждане. Запомнете, че батерията се разгражда по-бързо, когато е гореща.

И все пак, ако съветите ни как да удължите живота на батерията не ви помогнаха и имате нужда от нова батерия или нов лаптоп може да разгледате нашия онлайн магазин.

Може да прочетете още и как да подобрите живота на батерията на лаптопа си като цяло ТУК.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *