Съвети как да удължите живота на батерията на лаптопа си, когато сте навън

Ето и някои съвети от нас…

Намалете яркостта на дисплея

Едно от основните неща е да намалите яркостта на дисплея си. Дисплеят е един от елементите, които консумират най-много енергия. Като намалите неговата яркост, щадите и батерията на лаптопа.
Това със сигурност ще намали консумираната енергия и ще предотврати изтощаването на батерията на вашия лаптоп.

Спрете ненужните програми

Не оставяйте включени програми, които не ползвате в момента. Те допълнително натоварват компютъра. Желателно е да редуцирате броя на включените софтуерни приложения когато работите на лаптопа само благодарение на енергия идваща от батерията му. Колкото по-голямо е натоварването, толкова повече енергия ще изразходите.

Изключете свързаните устройства

set 1

спестете енергия

Работейки с лаптопа, понякога ви се налага да свързвате към него различни устройства. Това можете да правите и за забавление, но повярвайте на батерията ви въобще не и е забавно. Аксесоарите, които поставяте в преносимия си компютър, може да ви вършат работа по един или друг начин, но те определено изтощават батерията, затова най-добре ги ползвайте възможно най-малко.

Дръжте батерията охладена

Дръжте батерията на лаптопа си винаги охладена.  Когато сте навън, се погрижете да има приток на въздух и възможност за охлаждане. Запомнете, че батерията се разгражда по-бързо, когато е гореща.

И все пак ако имате нужда от нова батерия или нов лаптоп разгледаите онлайн магазина ни.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *