AOC P3 серия бизнес монитори

AOC P3 серия монитори

AOC P3 серия – широка гама бизнес монитори с USB-C докинг станция, възможност за верижно свързване и интегрирана Windows Hello уеб камера

Най-големият производител на дисплеи TPV, анонсира своята нова професионална AOC P3 серия монитори със седем многофункционални бизнес устройства в три различни размера. Те са 24-инчовите 24P3CV, 24P3CW, 24P3QW, 27-инчовите Q27P3CW, Q27P3CV, Q27P3QW и широкоформатния CU34P3CV. Моделите са проектирани с елегантен 3-странен безрамков дизайн, модерни IPS и VA панели (само за CU34P3CV). Освен това са с отлична широкоъгълна видимост и реалистично визуализирани цветове. Това осигурява по-добър зрителен комфорт при работа с електронни таблици, графични изображения и сърфиране в интернет. Снабдени са с ергономична стойка, гарантираща удобство пред екрана при интензивна дейност в продължение на часове. 4-портовият USB хъб, с който са оборудвани всички представители на тази уникална серия за дома и офиса, предоставя от своя страна множество опции за гъвкавост и допълнително свързване на периферия.

Това, което отличава по-голямата част от тези монитори (моделите с буквата W в своята абревиатура) е интегрираната Windows Hello уеб камера. Тя позволява на потребителя мигновено вписване в операционната система. В свят като днешния, изпълнен с непрекъснати онлайн срещи и обучения, както и с чести видео-конферентни разговори, наличието на такава екстра е от изключително значение за добрата комуникация. Устройствата 24P3QW и Q27P3QW разполагат с 2MP изскачаща камера, докато 24P3CW и Q27P3CW са снабдени с по-добрата 5MP.

Технологията Windows Hello за лицево разпознаване дава възможност на потребителя да отключи своя Windows компютър само с един поглед към устройството. Това води до по-високи нива на сигурност и удобство. Резолюцията на камерата отразява общия брой пиксели в едно изображение, умножавайки неговите ширина и височина. Например 2MP отговарят на 1920 по 1080 – 2 073 600 пиксела. Колкото по-голям е този параметър, толкова по-ясно и детайлно е и самото изображение при неговата визуализация. За още по-добра конферентност в онлайн комуникацията, тези модели са оборудвани и с по два високоговорителя. Всеки от тях е с мощност от по 5W.

Офис модели пълни с технологии на бъдещето

Друга отличителна характеристика е наличието на DisplayPort изход. Той е за създаване на изчистена конфигурация от няколко монитора в Daisy Chain режим. Моделите с вградена USB-C докинг станция са 24P3CV, 24P3CW, Q27P3CV, Q27P3CW и CU34P3CV. Те елегантно преобразуват работната среда с лаптоп, в десктоп базирана такава с помощта на един единствен кабел. Освен бързия трансфер на данни и видео съдържание, тази съвременна функционалност предлага и сигурна локална мрежова връзка (LAN). Това е благодарение на своя RJ-45 порт, както и захранване с до 65W мощност на свързани към монитора други устройства.

Тези дисплеи не разполагат с вградена уеб камера, но са перфектен избор за работа в гъвкави и споделени офис пространства. Добрата свързаност на цялата серия е обезпечена напълно и с наличието на входове като HDMI, DisplayPort, USB 3.2 и Audio конектори. По този начин екранът на лаптопа може да бъде споделен с този на монитора. Така компютърът може да получи достъп до периферни устройства. Такива могат да бъдат мишка, клавиатура или принтер, предварително свързани към вградения 4-портов USB хъб.

Трансформация на работното място и дома

Моделите от AOC P3 серия с букви CW в името (24P3CW и Q27P3CW) разполагат с всички изброени по-горе предимства. Те са интегрирана Windows Hello уеб камера, два високоговорителя, USB-C докинг станция и разбира се DisplayPort Out за верижна свързаност.

Моделите са създадени за бързо и лесно преминаване от настолна към мобилна работна среда, изискваща висока гъвкавост. За тази цел мониторите 24P3CW и Q27P3CW са снабдени с QHD 5MP уеб камера. Това е в комбинация със сигурна USB-C връзка за лаптоп и периферия с тях, посредством един единствен кабел. Нещо повече, ако друг дисплей е свързан към DisplayPort изхода, може да бъде реализирана мултимониторна конфигурация без необходимостта от допълнително окабеляване. Това е възможно, тъй като сигналът идва от лаптопа през USB-C порта и после директно от DisplayPort изхода към втория монитор. Трансформацията на претрупаното работно място в продуктивно и подредено такова е само на един кабел разстояние. Разделителната способност на моделите с буква Q отпред е 2K (2560 x 1440). Всички останали разполагат със стандартната вече резолюция FHD (1920 x 1080).

Впечатляващ широкоформатен извит модел с жива картина

Широкоформатният CU34P3CV впечатлява със своя извит (1500R) VA панел и контрастно съотношение от 3000:1. Визуализираната от него картина е наситено жива откъм цветови нюанси и с дълбоко черно. Големият размер екран елиминира нуждата от допълнителен дисплей. Поради това DisplayPort изходът е премахнат, а вместо него са интегрирани KVM превключвател и режимите Picture-in-Picture и Picture-by-Picture, за постигането на завишена продуктивност с различни източници. Тези предимства позволяват едновременното свързване на два компютъра към монитора и управлението им посредством една мишка и клавиатура. За професионалистите, които работят с лаптоп и десктоп PC по едно и също време, тази функция представлява умно и пестящо място решение. С високата си UltraWide QHD (3440×1440) резолюция, контрастно съотношение 3000:1 и честота на опресняване 100Hz, CU34P3CV е перфектен избор за гледане на филми, многозадачна дейност и мултимедийни забавления в свободното време.

Всички модели от новата бизнес AOC P3 серия са оборудвани с ергономична стойка. Тя позволява корекция по височина до 150мм, шарнирно завъртане в основата (между 180 и 360 градуса за отделните модели), наклон в диапазона от -5 до +35 градуса и портретен режим. Панелите им разполагат с иновативните Flicker Free технология и Low Blue режим. Те щадят очите на потребителя при интензивна работа. Устройствата се предлагат в устойчива картонена опаковка и са сертифицирани според най-новите регулации за опазване на околната среда като EPA, EnergyStar 8, TCO 9.0 и EPEAT.

Разгледайте всички монитори налични на сайта ни и изберете най-подходящият за вашите нужди.

Източник: Tech Vision

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *