7-те най-добри функции на Windows 10


Искаш ли да откриеш кои са 7-те най-добри функции на Windows 10? Ние ще ти покажем как да ги намериш и използваш правилно.

1. Приложение People

1

Майкрософт засилва социалната си игра с приложението People. Ново допълнение към лентата на задачите „People“ позволява на потребителите да се свързват с физически лица. Това става чрез имейл и Skype директно от лентата на задачите. За да активирате, щракнете с десния бутон на мишката върху лентата на задачите и поставете отметка на бутона „Покажи хората“.

Можете да използвате приложението People, за да споделяте забавно съдържание със семейството и приятелите си или да управлявате бизнес контакти и проекти. Независимо дали става въпрос за документ, PowerPoint, картина или видео, просто плъзгайте и пускайте съдържанието директно от компютъра си до определения от вас контакт.

2. Смесена реалност

2

Тестовете за 3D сканиране, редактиране, представяне и настолни компютри са на разположение в предстоящата актуализация на Windows 10. Ще ви покажем какво можете да очаквате.Затворете повече

Как? Първо, браузърът Edge на Windows 10 беше първият, който изцяло поддържа WebVR, който позволява на потребителите да осъществяват достъп и да взаимодействат онлайн с проекти за виртуална реалност чрез браузъра Edge.

MRP (Mixed Reality Portal) позволява на потребителите да интегрират 3D опит в работния си плот, използвайки HoloLens на Microsoft.

Насладете се на Microsoft Mixed Reality Viewer, където всичко, от което се нуждаете, е уеб камера, за да се наслаждавате на подобрената реалност, която Windows 10 може да предложи. Просто кликнете върху менюто „Старт“, въведете смесена реалност. След това изберете опцията Портал за смесена реалност (Mixed Reality Portal), за да започнете.

3. OneDrive On-Demand

3

Въпреки че OneDrive е инсталиран по подразбиране на повечето машини с Windows 10, малко потребители използват пълния му потенциал. Докато повечето онлайн хранилища позволяват на потребителите да качват и изтеглят файлове само с помощта на акаунта си, One-Drive позволява на потребителите да съхраняват файлове на местно ниво, да ги качват в облака и да споделят връзки за преглеждане.

Това означава, че можете да качвате, изтривате, редактирате и изтегляте различни файлове и формати, като използвате cloud storage на OneDrive. Това спестява ценно местно място за съхранение и ви дава спокойствие относно съхранението на вашите най-важни документи.

4. Свързване с телефона

4

В днешно време взаимодействието между устройствата (телефон към компютър, телевизия към телефон и др.) е от първостепенно значение. Microsoft реши да намали дистанцията още повече. Сега предоставя на потребителите възможността да свързват iOS и Android устройства с техните Windows 10 машини.

За да активирате свързването по телефона, въведете телефон за връзка в менюто „Старт“ и кликнете върху връзката Свързване на телефона. След това въведете телефонния си номер в следния прозорец.

Свързването на телефона понастоящем позволява на потребителите да споделят уебсайтове от браузъра Edge на своя смартфон към компютър чрез опцията за споделяне на браузъра. Освен това, в случай, че не знаете, можете също така да изберете да видите известия по телефона на работния плот на Windows 10, като използвате приложението на Cortana за смартфони!

Въпреки че функцията за известяване на телефона бе пусната преди актуализацията Windows 10 Fall Creators, това показва, че Microsoft е посветен на това да заличи разликата между мобилни и настолни компютри.

5. Emoji Панел

5

Точно така, Windows 10 вече е окончателно оборудван със собствена стандартна емоджи клавиатура. Можете да осъществите достъп до нея като използвате клавишната комбинацияWindows key + Period (.)and Windows key + Semicolon (;).

Новата емоджи клавиатура не е без недостатъци. Засега тя позволява на потребителите да въвеждат само едно емотиково съобщение преди да излязат по подразбиране. Нека се надяваме, че Microsoft ще поправи този проблем в последващите актуализации.

6. Edge Подобрения

Функции на Edge, които досега не са били налице, включват: PDF текст към реч, подобрено редактиране на PDF, управление на разрешения, импортиране на отметки, редактиране на любими URL адреси за по-лесно търсене и сърфиране в телефона и продължаване на работата с вашия компютър.

Докато новите функции на Edge не са точно учудващи, те показват, че Microsoft все пак се е ангажирал да създаде сериозен претендент за пазара на браузъри в свое лице.

7. Story Remix

6

Microsoft обича ремиксирането. Първо се появи Remix 3D, което позволи на потребителите да използват възможностите за редактиране на триизмерни модели.

Сега, Microsoft се осмелява в света на производството на филми (още веднъж) с техния последен експеримент, Story Remix. Story Remix е функция в приложението Windows 10 Photos, което позволява на потребителите да създават, редактират и записват късометражни филми с помощта на картини и видеоклипове на каквото пожелаят.

Заключение

В нашата статия за „7-те най-добри функции на Windows 10“ ще видиш само една малка част от многобройните функции на операционната система. Честите ъпдейти на Windows откриват все повече и повече нови възможности за удобство и улеснение на работата с него на потребителите.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *