Лаптоп без батерия – безопасно ли е ползването му?

Лаптоп без батерия - безопасно ли е ползването му

Можете да използвате лаптопа си без батерията


използване на лаптоп без батерия

Няма причина лаптопът без батерия да не работи добре, стига да вземете предвид някой неща. На първо място, уверете се, че използвате оригиналния адаптер за захранване на лаптопа. Разликите в мощността могат да доведат до отказ на компонентите на дънната платка, което е нещо, което батерията може да предотврати.

Когато говорим за мощност, вероятно не бива да използвате лаптопа без батерия, ако живеете в район, където има опасност от електрически натоварвания. Ако знаете, че нямате електрически ток с добро качество, не го правете или използвайте UPS. По този начин можете да сте сигурни, че няма да има щети за вашият лаптоп в случай на голямо натоварване. От друга страна, UPS също е от съществено значение, тъй като няма да загубите информация в случай на прекъсване на електрозахранването.

Предпазни мерки


Друго важно нещо е никога да не изваждате захранващия кабел от лаптопа, когато работи, тъй като това може да причини повреда на неговите компоненти.

Също не докосвайте контактите на батерията, когато е включен. При повечето лаптопи те са добре скрити, но е възможно да получите леко разтърсване. Това е доста ниско напрежение – повечето са с 24 V максимум.

И не забравяйте да изваждате батерията само когато лаптопа е изключен.

Грижа за батерията


грижа за батерията

Уверете се, че зареждате батерията до около 40%, преди да я извадите и съхраните. За да увеличите живота й, можете да я съхранявате в хладилника си или в чанта с плъзгач/цип (Ziplock чанта). Ако не искате да правите това, поне трябва периодично да правите пълен цикъл на зареждане. Това трябва да удължи живота на батерията. Още съвети за по-добра грижа за батерията може да намерите тук.

Заключение


Стига да вземете някои предпазни мерки, можете да използвате лаптоп без батерията му. Просто се уверете, че използвате гумена лента, за да предотвратите падането на захранващия адаптер от масата. Все пак, ако батерията ви се повреди, винаги може да закупите нова на сайта ни.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *