Как да постъпим ако си залеем Лаптопа?

кафенце

Какво можем да направим ако разлеем течност върху лаптопа?

 Знаете ли как да постъпите, ако случайно залеете лаптопа си с някаква течност, например кафе, вода, сок или безалкохолно докато си стоите и сърфирате из интернет вкъщи или  близкото до вас кафене?

Ето няколко ефективни стъпки за спасяване на скъпоструващата ви вещ.
 Изключете лаптопа максимално бързо и веднага извадете батерията му! Попиите доколкото е възможно течността с кърпа, сълфетки или друг попивателен материал. В никакъв случай не се опитвайте да сушите лаптопа със сешоар или друг източник на топъл въздух. Има много елементи, които са чувствителни на топлина. Доста често в нашия сервиз приемаме лаптопи, които не само за заляти, но и с разтопени елементи от корпуса.
 Не се опитвайте да го включвате след това, за да проверявате дали все още работи. Водата е относително лош проводник, но попадне ли на определени места, много лесно поврежда електронните компоненти. А  последиците  от  заливането се проявяват и след време.

ръжда в резултат от оставена влага

Ръжда в резултат от оставена влага

Ако лаптопът се включи, през намокрените повърхности протича ел. ток и възниква електролиза. И така на мястото на водата, вече се получава тънък слой електролит и възниква корозия. С течение на времето тя разяжда изводите на ел. компонентите, проходните отвори и лаптопът ви спира да работи. Този процес изисква време, а последиците увреждат намокрения лаптоп.
Първото нещо, което трябва да се направи при попадането на течности различни от вода, е да се разглоби устройството и много внимателно да се почисти с подходящите препарати там, където материалите позволяват употребата им, не разглобявайте сами лаптопа си ако нямате опит в това или ще нанесете много повече щети, отколкото ползи. Най-доброто решение е да го занесете в оторизиран сервиз  за профилактика, там се използва специална апаратура и химикали за почистване. Ако имате такъв проблем с лаптопа или компютъра си, или търсите сервизен център за вашата техника, не се колебайте да се свържете с нас.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *