Избрахме за Вас
09.10.2015

А вие купували ли сте си скоро таблет и планирате ли?

Интересът към таблетите намалява и няма признаци за възможен обрат

Интересът към таблетите намалява и няма признаци за възможен обрат

Доставките на таблети в световен мащаб са се понижили с 11% за второто тримесечие на 2015 г. спрямо същия период година по-рано, сочи най-новият доклад на Canalys. Според анализа основната причина е, че все повече потребители се задоволяват с големите екрани на своите смартфони и нямат нужда от таблет.

Устройствата 2 в 1 с Windows 10 също ще са препятствие за таблетите в следващите месеци

42.5 милиона са били доставените таблети в световен мащаб за Q2, което е спад с двуцифрен процент и важи за всички региони по света.

Категорията на таблетите се разви и съзря изключително бързо, но според анализаторите тези устройства няма да изчезнат от пазара, независимо от спада, който наблюдаваме от известно време.

Специалистите са уверени, че таблетите ще продължат да имат свое място в бизнес сектора, където компаниите са готови да платят за устройство със специфични характеристики – например по-висока здравина и възможност за работа на открито. В потребителския сегмент таблетите от висок клас също са възможност за печелене, отчитат Canalys.

Media alert 20151108 - Tab smaller

Според доклада най-големите 5 пазара за таблети правят половината от доставките в световен мащаб, а Apple е начело във всички тези страни с изключение на Бразилия.

А вие купували ли сте си скоро таблет и планирате ли?

Източник: nixanbal.com

Последвайте ни:
Twitter
Visit Us
Follow Me
RSS

About this author

0 comments

There are no comments for this post yet.

Be the first to comment. Click here.

Избрахме за Вас